Clam de la Vall de Camprodon contra la retallada sanitària

Entre 500 i 800 persones rebutgen en una manifestació a Camprodon el tancament del CAP

per Redacció, 10 de setembre de 2011 a les 20:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de setembre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La capçalera de la manifestació al seu pas pel carrer Sant Roc. Foto: Sílvia Vilanova/Valldecamprodontv.com

Entre 500 i 800 persones segons les fonts s'han manifestat aquest dissabte pels carrers de Camprodon per reclamar que es reobri el CAP a les nits. Amb el lema "La Vall de Camprodon té dret a la salut", els sis municipis que formen la Mancomunitat critiquen que el tancament els deixa "com una zona de muntanya de segona categoria" i sostenen que les distàncies amb l'Hospital de Campdevànol i l'envelliment de la població justifiquen que el CAP no s'hagi de tancar.


"Jugar amb la salut és jugar amb la vida de les persones!", recull el manifest que ha tancat l'acte, i que ha llegit la presidenta de la mancomunitat, Ester Noguer. La presidenta també ha dit que, si no se'ls escolta, seguiran amb les protestes. Durant el recorregut, els manifestants han lluït unes enganxines on es podia llegir 'Ens hi va la salut, ens hi juguem la vida'. A més, al llarg de la protesta -que ha durat prop d'una hora- s'han pogut escoltar consignes com ara "Metges i infermeres, la nit sencera!".

A la manifestació hi ha pres part, a més de la presidenta de la mancomunitat, els alcaldes de Camprodon, Esteve Pujol; Llanars, Esteve Costa; Molló, Josep Coma, i Setcases, Carlos Fernández. En canvi, no hi han estat ni els alcaldes de Sant Pau de Segúries ni la de Vilallonga de Ter (ambdós de CiU0, tot i que sí que hi han enviat representants. També ha destacat una bona representació de militants del PSC d'arreu de la comarca encapçalats per l'expresident del Consell Enric Pérez.


De segona categoria

Després d'acabar el recorregut, i davant les portes mateix del CAP, la presidenta de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon ha llegit un manifest de protesta. A l'escrit, els alcaldes denuncien que el tancament del CAP deixa més de 4.000 persones a més de trenta minuts de distància del centre sanitari més proper, l'hospital de Campdevànol.


"Amb aquest tancament se'ns deixa com una zona de muntanya de segona categoria", ha criticat Ester Noguer. "Però això sí, hem de seguir pagant els mateixos impostos com qualsevol altre ciutadà, tot i que obtenint molts menys serveis sanitaris", ha afegit.

L'escrit critica que el tractament que ha dispensat la Generalitat als pobles de la vall, decidint tancar el CAP a les nits, és "inexplicable". A més, segons ha dit la presidenta, "l'estalvi que implica aquest tancament és petit i no tindrà gairebé cap impacte sobre el pressupost del Departament, perquè també implicarà despeses complementàries que no s'han fet aflorar".

La presidenta de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon també ha avançat que no es conformaran amb obtenir "el silenci per resposta" i que no cessaran en les accions per reclamar la reobertura a les nits del CAP de Camprodon. "Seguirem emprenent accions i lluitant pels drets dels nostres ciutadans", ha conclòs.

La manifestació ha congregat entre 500 i 800 persones. Foto: Sílvia Vilanova/Valldecamprodontv.com

 

Participació