I Puigcercós es va emocionar

L'encara president d'ERC rep a Ripoll un acte sorpresa de reconeixement per la seva trajectòria política

Arnau Urgell
10 de setembre del 2011
Puigcercós no ha pogut evitar emocionar-se en l'acte de reconeixement.
Puigcercós no ha pogut evitar emocionar-se en l'acte de reconeixement. | Arnau Urgell
Puigcercós no ha pogut evitar emocionar-se en l'acte de reconeixement. Foto: Arnau Urgell

No era un acte d'homenatge –“seguiré emprenyant” ha dit Joan Puigcercós- però sí de reconeixement. I, malgrat els pronòstics més pessimistes, ha conservat el caràcter “sorpresa” ideat pels seus organitzadors. D'aquesta manera, i sense que el protagonista en sospités res, més de 125 persones s'han aplegat aquest dissabte al migdia als Salesians de Ripoll per participar en una de les darreres activitats de Puigcercós com a president d'Esquerra.

El polític ripollès no ha pogut evitar l'emoció. No en el seu discurs –on s'ha mostrat molt serè- sinó sobretot en la intervenció de Miquel Colomer, que va fer de professor de Puigcercós als Salesians els darrers cursos d'EGB. També han glosat la figura de l'encara president d'ERC, l'exalcalde Jordi Piella –que va tenir el republicà en el seu equip de govern com a regidor de Cultura en una de les seves primeres experiències pollítiques- així com l'actual secretari d'organització del partit al Ripollès, Quico Tarradellas. “Et queda molta corda” li ha etzibat tot agraint-li les gestions per la comarca en aspectes com la C-17, Comforsa o la transformació del Barri Vell de Ripoll.

Un dels moments àlgids de l'acte ha estat la projecció d'un vídeo que ha repassat la trajectòria política de Puigcercós. Ho ha fet a partir d'una cronologia inversa –des de l'anunci de la seva retirada com a president del partit el 2001, fins els seus primers passos a les JERC el 1986-. En el seu discurs ha revelat una exclusiva: “Jo sóc molt vergonyós!” tot afegint que encara ara es posa nerviós abans de parlar. I malgrat agrair el gest ha recordat que no li agraden gens aquest tipus d'actes. “Hauré de repartir uns quants 'pals'” ha afirmat irònicament.

Puigcercós ha definit la seva etapa a la primera línia d'Esquerra com “uns anys durs però apassionants”. A partir d'ara, segons ha dit, vol formar part del “múscul” del partit el qual ha definit com “el millor instrument al servei d'aquest país”. I per acabar, un missatge que es podria interpretar en clau de primàries: “hem d'ajudar a fer el canvi, cal renovació i sang fresca”.

L'acte ha comptat amb una bona representació de la militància d'ERC tant del Ripollès com de la demarcació de Girona. També ha destacat la presència de representants d'altres partits com l'alcalde Jordi Munell, el president de CDC del Ripollès Xavier Cima o l'exregidor d'ICV Ramon Musachs entre altres.

Puigcercós escoltant el discurs de l'exalcalde Jordi Piella. Foto: Arnau Urgell