Inicien uns treballs per salvar les restes del castell de Milany

El projecte coincideix amb la sisena campanya de restauració del castell de Rocabruna (foto)

Redacció
07 de setembre del 2011
Castell de Rocabruna
Castell de Rocabruna | Montserrat Muntadas
Nova campanya de restauració al castell de Rocabruna Foto: Montserrat Muntadas

Aquesta setmana han començat els treballs per consolidar les restes del castell de Milany, situat al límit dels termes de Vallfogona de Ripollès i Vidra (Osona). Construït el segle IX a 1.533 metres d'altitud, es considera la fortalesa roquera situada a major altitud de tot el Principat.

El projecte, que compta amb una inversió de poc més de 16.000 euros, té com a gran objectiu aconseguir una consolidació d'urgència de l'agulla central, que queda com a última resta en alçada, de la torre de l’homenatge del castell de Milany. El poc pressupost disponible suposa que es prioritzi refer les parts caigudes entorn de les restes existents per poder fer més estable l'agulla mentre que no es restituirà cap altra part del castell. L'aïllament de la zona va obligar la setmana passada a dur tots els materials amb un helicòpter.

Un procediment semblant ha utilitzat la Diputació de Girona per iniciar els treballs de la sisena campanya de restauració del castell de Rocabruna, al terme de Camprodon. En aquest cas es continua la línia iniciada el 2008 d'excavació i consolidació del recinte sobirà (superior). Concretament es centraran en l'habitació d'entrada i alguna part de les habitacions annexes. També s'han plantejat un seguit de petites actuacions per protecció i visita del monument. A la torre rodona es preveu fer un petit mirador, al costat nord, per així evitar que la gent es pugui enfilar per les parets i, alhora, donar importància a aquesta construcció. donar un èmfasis a la torre com a element important. També es farà un segon mirador a la part sud-est per evitar la degradació del què podria ser la capella castral.

Restes del castell de Milany enmig de la boira. Foto: Montserrat Muntadas

Castell de Rocabruna Foto: Montserrat Muntadas