L'Escola de Música tanca la seu de Campdevànol i envia els seus alumnes cap a Ripoll

L'Ajuntament de Campdevànol considera que es tractava d'una despesa “inassumible”

Redacció
06 de setembre del 2011
L'Escola Comarcal de Música no tindrà aquest curs seu a Campdevànol. L'Ajuntament ha sol·licitat al Consell Comarcal que concentri la docència a Ripoll i que aculli els seus alumnes. Pel consistori el servei era “econòmicament inviable i insostenible” i ha inclòs la retallada en un programa de contenció de la despesa.

D'aquesta manera els alumnes de Campdevànol que vulguin continuar amb la docència musical s'hauran de desplaçar a Ripoll, una de les quatre seus que continuaran aquest curs. L'alumnat que ho desitgi podrà gaudir però d'un servei de transport interurbà gratuït.

L'alcalde Joan Manso considera que s'aconsegueix “reduir costos” al mateix temps que “es millora l'oferta que es podia oferir a la seu campdevanolenca”. Segons Manso “la necessitat de mancomunar serveis, el reduït nombre d'alumnes i la proximitat amb Ripoll feia inviable continuar prestant el servei sense un cost afegit molt important del consistori, que en la situació econòmica actual es feia inassumible”. Per la seva banda, la regidora d'Ensenyament, afegeix que “no es pot seguir invertint diners en docències opcionals, extraescolars que a causa del nombre reduït d'alumnat suposen un cost elevat pel municipi”.