La fusió de Folkincats tanca un renovat Festival de la Vall de Camprodon

Redacció
06 de setembre del 2011
Folkincats van tancar a Sant Pau el Festival de la Vall de Camprodon.
Folkincats van tancar a Sant Pau el Festival de la Vall de Camprodon. | Xevi Mas
Folkincats van tancar a Sant Pau el Festival de la Vall de Camprodon. Foto: Xevi Mas

Molts aplaudiments per a Folkincats a la sala El Molí de Sant Pau de Segúries en la cinquena i última actuació del Festival de Música de la Vall de Camprodon (FMVC) que coincidia amb la Festa Major del municipi. La formació sorgida de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) va mostrar diumenge el seu virtuosisme instrumental a través d'una proposta que fusiona cançons d'arrel catalanes amb molts altres estils com el jazz, el bolero, música balcànica o amb peces de Beethoven.

Oriol Saña (violí), David Salleras (saxo), Albert Bello (guitarra) i Oriol González (contrabaix) van ensenyar als espectadors del FMVC una proposta musical molt rigorosa que va atraure tant als coneixedors de la música del grup com a nous espectadors que van quedar-ne sorpresos. Després de més de 70 minuts de concert, el públic es va posar en peus per aplaudir el quartet.

L'actuació de Folkincats va tancar aquesta dotzena edició on el FMVC s'ha obert a nous estils musicals per seduir a més públic. El director artístic, Francesc Viladiu, està molt satisfet de la resposta: “En tres dels cinc concerts s'han exhaurit les entrades i totes les sales han presentat una altíssima assistència” explica Viladiu, que creu que es demostra que a la Vall de Camprodon, i a tot el Ripollès en general, hi ha espai per aquestes propostes delicatessen musicals aprofitant “un entorn privilegiat”. Per Viladiu, “cal anar polint detalls i millorant” però la valoració del resultats és “especialment bona”.

El Festival, organitzat per la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, va arrencar amb l'actuació d'Els d'En Samarra i el tango dels argentins Marcelo Mercadante & Gustavo Battaglia a Llanars el diumenge 7 d'agost. La setmana següent, el cantautor Roger Mas va presentar el seu disc A la casa d'enlloc a Molló. Anna Roig i l'ombre de ton chien van omplir la Cooperativa de Vilallonga de Ter en el tercer diumenge d'agost, i fa una setmana, Névoa i Vicenç Solsona van omplir l'església de Setcases en la quarta actuació d'un festival que aquest passat diumenge van tancar els Folkincats a Sant Pau de Segúries.

Galeries de fotos

XI Festival de la Vall de Camprodon (2011)

Concert de Folkincats (Xevi Mas)

Névoa i Vicenç Solsona (FMVC) 

Anna Roig i L’ombre de ton chien (FMVC)

Concert de Roger Mas (Rastres: Gerard Garcia i Raül Duque)

Concert d'Els d'en Samarra i Mercadante/Battaglia (FMVC)
 


X Festival Vall de Camprodon (2010)

Concert de la Vella Dixieland (Arnau Urgell)

Concert de la Coral Càrmina (Arnau Urgell)

Concert de Carme Canela (Marcel Urgell)