Geli veu «innegociable» un CAP de 24 hores a Camprodon

El PSC presenta una proposta alternativa que avala el tancament del de Ripoll però demana la recuperació de l'ambulància diürna

Redacció
02 de setembre del 2011
CAP Camprodon
CAP Camprodon | ElRipollès.info
El PSC vol que es mantingui el CAP de Camprodon Foto: ElRipollès.info

El PSC de les comarques gironines ha realitzat una proposta alternativa al tancament nocturn de centres d'atenció primària i la supressió d'ambulàncies. En aquest sentit l'exconsellera de Salut Marina Geli considera “innegociable” mantenir el CAP de Camprodon tot i que accepta el tancament de Ripoll. En canvi demana que es recuperi l'ambulància que donava servei diürn al Baix Ripollès i que es va suprimir a mitjans de juliol.

Per Geli no mantenir un ambulatori obert a Camprodon les 24 hores seria “anar vint anys enrere” perquè per la situació geogràfica i l'orografia del terreny cal tenir urgències nocturnes en aquest centre. En el cas de Ripoll, en canvi, avala la proposta de Salut d'atenció continuada a l'Hospital de Campdevànol amb equips mixtos d'atenció primària i de l'hospital per atendre les urgències hospitalàries i domiciliàries a les àrees bàsiques Ripoll-Sant Joan i Ribes-Campdevànol. Això sí, reclama recuperar una quarta ambulància per a la comarca.

La resposta del conseller Boi Ruiz no s'ha fet esperar. En declaracions a Catalunya Ràdio ha assegurat que “monitoritzen” la situació del CAP de Camprodon i que si es detecta alguna incidència “el reforçaran”. Tot i això, continua en peu el tancament nocturn que tant a Ripoll com a Camprodon es produirà a partir del proper dilluns 5 de setembre.

Des de Salut s'insisteix que les mesures només es modificaran per criteris tècnics i no per pressions populars o dels municipis. En aquest sentit cal recordar que els municipis de la Vall de Camprodon han amenaçat amb mobilitzacions si es manté el tancament de l'ambulatori.

Proposta d'acord del PSC

El PSC s'ha ofert a pactar la reordenació del sistema d'urgències. En aquest sentit demana reduir el nombre de CAP tancat a la nit a les comarques gironines de 14 a 6-8. També exigeix una moratòria de sis mesos en la reducció de les ambulàncies per avaluar com afecta el tancament nocturn d'ambulatoris.

 Comunicat i proposta del PSC