Els cavalls del xeic Mohamed arrasen al VI Arabequus

Sant Joan de les Abadesses acull una nova edició del certamen, amb el format reformat

El Ripollès.info
29 d'agost del 2011
576_1314484059_Adri_Costa_23_Arabequus_Cavalls_St_Joan_2011
576_1314484059_Adri_Costa_23_Arabequus_Cavalls_St_Joan_2011 | Adrià Costa
Foto: Adrià Costa

Sant Joan de les Abadesses va acollir dissabte la sisena edició del certamen eqüestre Arabequus, que organitza l’hípica Romero Arabians Horse Training. Hi van participar uns 50 cavalls de raça àrab d'Alemanya, Itàlia, França, Suècia, Emirats Àrabs, Estat espanyol i Principat. La prova era puntuable per al Campionat de Catalunya.

Els grans vencedors de l’Arabequus han estat els cavalls de la ramaderia Emirats Àrabs, del xeic Mohamed, que han guanyat el concurs morfològic en totes les categories: sementals, eugues, potros i potres.

Enguany, i degut a la crisi econòmica, el certamen s’ha reduït a un dia, per tal de rebaixar els costos, tal com ha explicat a ElRipollès.info Pau Romero, de l’organització. Tot i això, la qualitat no ha minvat i els ramaders han quedat satisfets amb el nou format. “Tots han quedat molt contents i han dit que repetiran l’any que ve”, assegura Romero.

El públic també ha respost. A l’espectacle eqüestre hi van assistir unes 2.000 persones.

La raça àrab és una de les races més antigues del món. Aquests cavalls destaquen per la seva bellesa, vigor, gran elegància i noblesa. Segons els experts, hi ha trets morfològics claus per entendre els cànons estètics d'aquesta raça com el cap o la cua.

Vegeu tots els resultats

Més informació, des del web de l'Arabequus




-------------
Galeries de fotos

Arabequus 2011

Arabequus 2010

Arabequus 2009