GISA desencalla el projecte de l'escola de Campdevànol

El PSC insta l'equip de govern a posar-se les piles per accelerar la construcció de l'equipament. Els socialistes també demanen que es reclami la secundària.

Pere Pratdesaba
25 d'agost del 2011
CEIP Pirineu
CEIP Pirineu | Arnau Urgell
El futur CEIP Pirineu s'ha de construir a can Ribalaigua. Foto: Arnau Urgell

Tant per bé com per mal, la nova escola de Campdevànol, que s'ha de construir a can Ribalaigua, continua sent motiu de polèmica. El darrer episodi, la redacció del projecte executiu, que acaba de licitar GISA, l’empresa pública de Gestió de les Infraestructures de la Generalitat de Catalunya. La licitació es va fer pública el passat dia 16 d’agost al web de GISA. Tot i això, l’Ajuntament, governat per CiU i ERC, no ha dit res i la notícia s’ha conegut avui a través d’un comunicat de la secció local del PSC.

El contracte de serveis de GISA és per a la redacció del projecte bàsic i d'execució, la certificació d'eficiència energètica del projecte, l'estudi de seguretat i salut, l'estudi geotècnic, el projecte d'activitats per a la llicència ambiental i posterior direcció d'obra i certificació d'eficiència energètica de final d'obra. Aquesta primera fase està valorada en 279.800,00€ + IVA.

Al comunicat de premsa, el grup municipal socialista de l’Ajuntament de Campdevànol celebra que GISA hagi tret a licitació la redacció del projecte executiu de la nova escola del municipi, que va gestionar l’equip de govern de la passada legislatura, el mateix PSC, ara a l’oposició. “Aquesta magnífica notícia per a Campdevànol, significa que la feina feta en els darrers anys des de l’Ajuntament, consistents en la urbanització dels terrenys de Cal Ribalaigua no ha estat en va i segueix el seu curs”, explica Núria López, portaveu del PSC i exalcaldessa.

López recorda que ella ja ho havia anunciat fa uns mesos i que, en aquella ocasió, des de CiU se la va titllar d’”electoralista”. Per això, reclama que des de les files convergents se li demanin disculpes.

“La notícia és molt i molt positiva ja que pot garantir que els nens i nenes de Campdevànol pugui ser escolaritzats a la mateixa població”, afegeix l’exalcaldessa. López, però, considera que l’equip de govern s’ha de posar les piles i pressionar a la Generalitat perquè impulsi la construcció de l’equipament per al curs 2013-2014. “Si ho allarguem per al curs 2014-2015, tal com diu l’alcalde Joan Manso [en una entrevista a ElRipollès.info], llavors ja serà massa tard. Els nens no hi cabran”, afegeix.


'Lleig i incomprensible'

Les crítiques contra l’equip de govern no s’acaben aquí i des del PSC es veu “lleig i incomprensible” que no s’hagi informat a la població d’una licitació que ja és publica des de fa més de dues setmanes.

La portaveu del PSC va més enllà i defensa que ara és el moment de reclamar l’ensenyament secundari a Campdevànol. “S’ha de batallar i lluitar des del primer moment perquè Campdevànol pugui tenir la secundària, com ho tenen tots els pobles de més de 2.000 habitants a la comarca”, explica.

Notícies publicades de l'escola de Campdevànol