Només li cal la veu

Roger Mas sedueix Molló en el concert estrella del Festival de la Vall de Camprodon

Arnau Urgell
16 d'agost del 2011
Roger Mas
Roger Mas | Rastres (Raül Duque i Gerard Garcia)
Roger Mas: cantautor, rapsode i, si cal, monologuista. Foto: Rastres (Raül Duque i Gerard Garcia)

A Roger Mas només li va caldre la veu per seduir Molló. Abans el cantautor solsoní ja s'havia deixat deixat seduir pel paisatge del terme i pel seu producte estrella, el poltre. I és que Mas quan es posa a cantar ja s'ha impregnat del seu entorn i ho demostra al llarg del concert. El cantautor –“músic mediocre entre els poetes i poeta mediocre entre músics” segons la seva pròpia definició- era un dels abanderats d'un Festival de la Vall de Camprodon que ha decidit apostar per la màxima del “menys és més”. Menys quantitat i més qualitat i el de Solsona reflecteix plenament aquesta filosofia.

En el concert de diumenge a Molló no hi va fer res que la sala de ball no sigui el millor espai per un concert “intimista, ni que hi hagués més públic per convèncer que convençuts, ni que l'abundant mainada comencés a mostrar símptomes de nerviosisme al minut 45... A Roger Mas només li cal la veu. Ho demostra quan té tanta força cantant com fent de rapsode, que tant es deixa acompanyar per la seva guitarra com unes bases i que els seus monòlegs irònics podrien ser l'enveja de molts que intenten fer riure al personal en els programes televisius dels gènere.

Sense la banda –que va substituir imitant quan convenia el so dels instruments- Mas va apostar a Molló per repassar la seva trajectòria amb un tastet de bona part dels seus discos però especialment del seu darrer: “A la casa d'enlloc”. Un concert que es va basar en el triangle format per Mossèn Cinto Verdaguer, Joan Maragall i el reivindicat Francesc Pujols. Mas va aprofitar la part final del concert per explicar quatre pinzellades del filòsof de la Torre de les Hores de Martorell. I el públic –que omplia una sala de ball petita per l'ocasió- va quedar tant sorprès que en el futur “els catalans ho tinguem tot pagat” com pel fet que ningú els hi ho hagués explicat abans. Deu ser cosa de no viure en un país “normal”, un fet que amb quatre Rogers Mas tindríem solucionat amb pocs dies.

La chanson d'Anna Roig

El festival, organitzat per la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, es traslladarà aquesta setmana a Vilallonga de Ter. El diumenge 21 d'agost a les 7 de la tarda, Anna Roig i l'ombre de ton chien presentaran el seu segon disc Bigoti vermell. El concert que es farà a la sala Cooperativa començarà a les 7 de la tarda. Aquesta serà el primer concert de presentació del nou disc a les comarques de Girona. Cal recordar que ElRipollès.info sorteja dues entrades dobles per aquest recital.

Roger Mas a Molló. Foto: Rastres (Raül Duque i Gerard Garcia)

Programa complet de concerts

Diumenge 21 d'agost

Anna Roig i L’ombre de ton chien. Sala Cooperativa. Vilallonga de Ter (19:00)

Diumenge 28 d'agost

Névoa & Vicenç Solsona (fado, bolero, bossanova...). Església de Sant Miquel. Setcases (19:00)

Diumenge 4 de setembre

Folkincats (folk i jazz). Sala el Molí. Sant Pau de Segúries (19:00)

Llista d'Spotify del Festival de la Vall de Camprodon

Dossier Festival de Música Vall de Camprodon
 




Galeries de fotos

Festival de la Vall de Camprodon 2011


Concert de Roger Mas (Rastres: Gerard Garcia i Raül Duque)

Concert d'Els d'en Samarra i Mercadante/Battaglia (FMVC)
 


X Festival Vall de Camprodon (2010)

Concert de la Vella Dixieland (Arnau Urgell)

Concert de la Coral Càrmina (Arnau Urgell)

Concert de Carme Canela (Marcel Urgell)