Tango i folk arrenquen el Festival de Música de la Vall de Camprodon

Els d'en Samarra i el duet Mercadante-Battaglia omplen la sala de ball de Llanars

Redacció
08 d'agost del 2011
Duet Mercadante-Battagli a Llanars.
Duet Mercadante-Battagli a Llanars. | FMVC
Duet Mercadante-Battaglia a Llanars. Foto: FMVC

Programa doble i molts aplaudiments a la sala de ball de Llanars en el concert d'obertura del Festival de Música de la Vall de Camprodon. La recuperació de cançons tradicionals de la Vall de Camprodon i el tango argentí van protagonitzar el primer dels cinc concerts del cicle que aquest any s'obre a més estils amb l'objectiu d'atraure a tot tipus de públic.

La vetllada la va obrir Els d'en Samarra. En aquesta ocasió, la formació folk, sorgida dels mítics Tururut Bonaigua, va recuperar i reivindicar cançons tradicionals de la Vall de Camprodon i altres terres veïnes. Amadeu Rosell, el seu cantant i líder, va reivindicar la seva vigència i la necessitat de que aquestes es reinterpretin perquè la música i les seves històries formen part de la història d'un territori. Corrandes, pasdobles o foxs van ser interpretats i aplaudits per un públic entregat. En aquesta ocasió, Els d'En Samarra van estar integrats pel propi Amadeu Rosell (acordió i guitarra); Pep Solà (bateria) i Joan Aguiar Juantxe (violí).

Posteriorment, l'escenari va ser pres per la força i contundència de la sonoritat del tango. El duet argentí format pels virtuosos Marcelo Mercadante (bandoneó) i Gustavo Battaglia (guitarra) van fer un repàs a la història d'aquest gènere musical, passant des del tango més clàssic al més contemporani. En el concert es van interpretar peces de compositors mítics d'aquest gènere però també composicions pròpies dels dos membres d'aquesta formació.

El duet Mercadante/Battaglia ha recollit aquestes composicions al disc Tachar nostalgias, un àlbum on hi participen Raynald Colom, Horacio Fumero, Roger Blavia, Jorge Cumbo i Rodrigo Flores.

Roger Mas pren el relleu

Després de la bona acollida a Llanars, el festival salta ara cap a Molló on diumenge a les 7 de la tarda, el cantautor Roger Mas farà un repàs a la seva trajectòria musical posant especial èmfasi en La casa d'enlloc, el seu darrer disc. El concert, que es farà a la sala de ball de Molló, començarà a les 7 de la tarda. Aquesta serà la primera vegada que el celebrat disc del cantautor solsoní es presenta al Ripollès.

Els d'en Samarra a Llanars. Foto: FMVC

Programa complet de concerts

Diumenge 14 d'agost

Roger Mas (cantautor). Sala de ball. Molló (19:00)

Diumenge 21 d'agost

Anna Roig i L’ombre de ton chien. Sala Cooperativa. Vilallonga de Ter (19:00)

Diumenge 28 d'agost

Névoa & Vicenç Solsona (fado, bolero, bossanova...). Església de Sant Miquel. Setcases (19:00)

Diumenge 4 de setembre

Folkincats (folk i jazz). Sala el Molí. Sant Pau de Segúries (19:00)

Llista d'Spotify del Festival de la Vall de Camprodon

Dossier Festival de Música Vall de Camprodon
 




Galeries de fotos

Festival de la Vall de Camprodon 2011


Concert d'Els d'en Samarra i Mercadante/Battaglia (FMVC)
 


X Festival Vall de Camprodon (2010)

Concert de la Vella Dixieland (Arnau Urgell)

Concert de la Coral Càrmina (Arnau Urgell)

Concert de Carme Canela (Marcel Urgell)