Una detenció al mes per violència masclista

El 2010 la xifra al Ripollès es va reduir quasi un 60% respecte la dels dos anys anteriors

Quico Sallés/Barcelona
04 d'agost del 2011
Els Mossos d'Esquadra han detingut a dues persones.
Els Mossos d'Esquadra han detingut a dues persones. | Valldecamprodontv.com
Desplegament dels mossos per un cas de violència de gènere a Camprodon. Foto: Valldecamprodontv.com

Les detencions per violència domèstica al Ripollès s'han reduit substancialment durant el 2010 respecte el 2009. Així es desprèn de l'estadística del Departament d'Interior a la que ha tingut accés ElRipollès.info.

Segons la conselleria que dirigeix Felip Puig, durant el 2010 es van practicar 12 detencions per violència de gènere i el 2009 es va tancar amb 19 (a tot Catalunya les detencions van ser de 7.270 en tot l'any). Una xifra també inferior a la comptabilitzada el 2008 que va ser de 18. Unes xifres que suposen una reducció de vora el 60%. Així mateix, segons es desprèn del mateix estudi la mitjana diària de detencions a la comarca és de 0,03 una detenció al mes. Una dada molt per sobre de la mitjana catalana que és de 139.

Amb aquestes xifres Interior ha preparat una ofensiva articulada a través del Pla de seguretat i atenció a les víctimes de violència masclista i domèstica i amb la creació de la Unitat de Suport a l'atenció a la víctima amb una atenció preferent a les dones, els nens i la gent gran.