Ribes, capital dels espais naturals del Ripollès

Marc Prat esdevé president del CEINR coincidint amb l'estrena la nova seu del consorci a Ribes

Arnau Urgell
29 de juliol del 2011
Nova seu del CEINR, a Ribes de Freser.
Nova seu del CEINR, a Ribes de Freser. | CEINR
Nova seu del CEINR, a Ribes de Freser. Foto: CEINR

Ribes de Freser serà des d'ara la capital dels espais naturals del Ripollès. A la construcció de la nova seu del CEINR, que serà operativa la setmana vinent, s'hi suma el nomenament de l'alcalde ribetà Marc Prat com a president del consorci. Prat, que substitueix l'exalcalde planolenc Lluís Rodríguez, és també vicepresident tercer del Consell i cap de l'àrea de Territori i Sostenibilitat.

En el plenari que es va celebrar dijous es va ratificar l'alcaldessa de Vallfogona, Maria Carme Freixa, com a vicepresidenta del Consorci d'Espais d'Interès Natural del Ripollès (CEINR). El president sortint, per la seva banda, va destacar la feina feta els darrers quatre anys i el creixement que ha experimentat la institució. Marc Prat va assenyalar la creació del Parc natural de les capçaleres i l'expansió de la biomassa com els principals eixos del nou mandat.

Edifici propi després de cinc anys



El CEINR es va constituir el 2005 amb cinc municipis i actualment n'agrupa 20 -tots els del Ripollès i Castellar de n'Huh (el Berguedà)- a més del Consell Comarcal, el Consorci Ripollès Desenvolupament, la Diputació de Girona i el Departament de Medi Ambient i Habitatge. Després de cinc anys “vivint” a la seu de Ripollès Desenvolupament, ara estrenen casa pròpia a Ribes de Freser. La inauguració oficial es farà el setembre.


El nou edifici ha costat uns 710.000 euros i s'ha ubicat en un solar d'equipaments propietat del consistori ribetà. La seu del consorci té tres nivells i un soterrani pels garatges i la caldera de la biomassa i s'ha construït aplicant tècniques de bioconstrucció.