Un gran monument mexicà saluda l'entrada de Sant Joan

El Govern mexicà cedeix al municipi l'escultura “Pareja monumental” que s'inaugurarà pel Grito

per Redacció, 26 de juliol de 2011 a les 18:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juliol de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Instal·lació del monument Foto: Oscar Montalvo

Els conductors i vianants que hagin passat pel giratori de l'entrada nord de Sant Joan de les Abadesses hauran pogut comprovar la presència d'un nou monument. Es tracta d'una estructura vertical, d'una alçada considerable i un color groc llampant. “Pareja monumental”, obra de l'artista Enrique Carvajal Sebastiàn, commemorarà a partir del setembre el bicentenari de la independència de Mèxic.


Els darrers anys Sant Joan i Mèxic han aprofundit el contacte iniciat a causa de l'agermanament amb Sant Luís Potosí. El 2010, en el marc del bicentenari de la independència del país nord-americà i del centenari de la seva revolució, el Govern mexicà va decidir cedir una gran estatua que recordés ambdues efemèrides. Tant la seva construcció com el transport ha anat al seu càrrec i l'Ajuntament només l'ha hagut de col·locar. El monument s'ha decidit situar-lo de manera indefinida en el nou parc de la Coromina del Bac, un espai que també tindrà 22 noves places d'aparcament.

L'alcalde santjoaní, Ramon Roqué, ha explicat que la inauguració es realitzarà el proper 17 de setembre en el marc de la Festa del Grito. En principi hi seran tant el cònsol mexicà com l'artista Sebastiàn, molt conegut al seu país i que ha instal·lat diversos monuments similars tant a Mèxic com a l'estranger. De fet, un dels objectius del conveni de cessió és “difondre el patrimoni cultural mexicà arreu del món”.

 

Participació