Troben tres tombes medievals al mas el Sunyer de Beget

Els arqueòlegs de la Generalitat es van endur unes restes que es daten entre els segles IX i XI

Arnau Urgell
26 de juliol del 2011
Els arqueòlegs treballant al Mas Sunyer de Beget.
Els arqueòlegs treballant al Mas Sunyer de Beget. | Rastres (Raül Duque i Gerard Garcia)
Els arqueòlegs treballant al Mas Sunyer de Beget. Foto: Rastres (Raül Duque i Gerard Garcia)

La setmana passada es va descobrir per casualitat una petita necròpolis medieval a l'aparcament del mas el Sunyer de Beget, al terme municipal de Camprodon. Les pluges de les darreres setmanes van deixar al descobert unes restes humanes que estaven amagades en un talús de l'aparcament de l'establiment de turisme rural situat a prop de la carretera que uneix Beget amb Oix.

Ràpidament van acudir a la zona els arqueòlegs d'una empresa que van fer els treballs preliminars amb el fons de la campanya d'urgències de la Generalitat. Segons fonts del Sunyer, es van acabar descobrint res tombes: una amb dos cossos, una amb un de sol i una tercera que ja estava buida.

Les restes de ceràmica localitzades així com la forma de l'enterrament preveu anticipar que es tracta  de tombes medievals, concretament entre el segle IX i l'XI. Aquest dijous, després d'una visita dels antropòlegs, es va decidir aixecar aquesta necròpolis casolana i endur-se totes les restes per analitzar-les. El més probable és que s'acabin dipositant en un museu “proper” a la zona on s'han descobert.

Una de les tombes localitzades. Foto: Rastres (Raül Duque i Gerard Garcia)