Una consellera ripollesa, encarregada de desprotegir el català a l'Aragó

M. Dolores Serrat, que va viure fins als 18 anys a Ripoll, consellera aragonesa de Cultura

Redacció
21 de juliol del 2011
María Dolores Serrat
María Dolores Serrat | DGA
María Dolores Serrat Moré, ripollesa de naixement, és la flamant consellera de Cultura del nou govern popular de l'Aragó. Serrat-Moré, que va viure fins als 18 anys a Ripoll, serà l'encarregada de desprotegir el català a la Franja de Ponent ja que un dels compromisos del PP és modificar la Llei de llengües.

El govern de Luisa Fernanda Rudi vol eliminar de la Llei de llengües –aprovada en la legislatura passada- qualsevol referència al català i només parlar de “modalitats lingüístiques pròpies”. D'aquesta manera, es descafeïnaria encara més un text legal que només reconeixia el català de la Franja com una llengua pròpia del territori aragonès però no l'oficialitzava. De fet Rudi va més enllà i abona les tesis secessionistes que consideren que a les comarques franjolines no es parla català.

María Dolores Serrat Moré va marxar de Catalunya per estudiar Medicina a Saragossa. Ha estat regidora de la capital aragonesa des del 2003 i portaveu dels populars els dos darrers anys. Tot i que mai s'ha posicionat públicament sobre la Llei de llengües que el seu partit preveu quasi derogar, en el seu bloc va afirmar el 2008 que “ha augmentat el radicalisme nacionalista, que en algunes comunitats autònomes com Catalunya i el País Basc, ha suposat la reducció de les llibertats pels ciutadans bé per ser no nacionalistes o per qüestions de llengua”.