Cap de setmana amb 53 sardanes a Ripoll

El 58è Aplec de la Sardana s'allarga fins al diumenge

Redacció
15 de juliol del 2011
Concert de sardanes a la Lira
Concert de sardanes a la Lira | Arnau Urgell
Concert de sardanes del 2010 Foto: Arnau Urgell

Ripoll viurà un cap de setmana molt sardanístic. S'interpretaran fins a 53 peces del gènere en motiu del 58è Aplec de Sardanes de la vila. Un aplec que començarà el divendres amb el tradicional concert en el marc del Festival Internacional de Música i que diumenge viurà el seu punt àlgid al passeig Ragull.

A la ballada, que comptarà amb les cobles Bellpuig, Marinada, Ciutat de Girona i Jovenívola de Sabadell, s'homenatjarà el compositor maresmenc Joaquim Soms, autor d'unes 300 peces i s'estrenarà la seva obra “La Rosa de Ripoll”. També es podrà escoltar per primera vegada “De Ripoll a Montserrat”, un homenatge a l'Abat Oliba d'Antoni Guinjoan.

Programa complet

Divendres 15 de juliol

Concert de sardanes i música per a cobla amb la cobla Sant Jordi i la Ciutat de Barcelona. Claustre del Monestir (22:00)

Dissabte 16 de juliol

Ballada d'inici d'aplec (sardanes de set tirades) amb la cobla Costa Brava. Plaça de la Llibertat (17:30)

Diumenge 17 de juliol

58è Aplec de la Sardana. Ballada amb les cobles Bellpuig, Marinada, Ciutat de Girona i Jovenívola de Sabadell. Passeig Ragull (09:30)

58è Aplec de la Sardana. Ballada de tarda amb les cobles Bellpuig, Marinada, Ciutat de Girona i Jovenívola de Sabadell. Passeig Ragull (16:00)

Galeria de fotos concert de sardanes 2010 (Arnau Urgell)