Preocupació a Campdevànol per les activitats d'aventura sense permisos

Empreses especialitzades operen al torrent de la Cabana sense assegurances ni llicència d'activitat

Redacció
14 de juliol del 2011
Practicants d'esports d'aventura al torrent de la Cabana.
Practicants d'esports d'aventura al torrent de la Cabana. | ElRipollès.info
Practicants d'esports d'aventura al torrent de la Cabana Foto: Xavier Guerrero, bloc barranquistas.blogspot.com

Diverses empreses d'esports d'aventura de l'àrea de Barcelona operen al torrent de la Cabana sense cap tipus de permís. És una situació que preocupa a l'Ajuntament de Campdevànol que ha dictat un ban informatiu recordant les obligacions per practicar aquest tipus d'activitats.

Segons explica l'alcalde Joan Manso cada setmana entre 40 i 50 persones es desplacen de manera organitzada als gorgs del torrent per practicar-hi barranquisme. La majoria no disposen dels permisos dels tres propietaris privats de la zona ni tenen llicència d'activitat per part del Servei Català de l'Esport ni els clients tenen assegurança de responsabilitat civil. Manso considera que “cal regularizar la situació” i s'ha posat en contacte amb les diverses administracions implicades per tal que “s'hi actui a fons”. En aquest sentit recorda que l'Ajuntament no té competències però que ha decidit seguir la situació de ben a prop.

L'accident de diumenge passat –en la qual una banyista va quedar ferida greu- ha activat encara més l'atenció del consistori amb el torrent de la Cabana. Tot i que en aquest cas no es tractava d'una activitat organitzada, els fets han motivat la publicació del ban i la creació d'una comissió de seguiment amb els tres propietaris dels gorgs.

Mentrestant, l'equip de govern continua treballant amb l'elaboració del pla pilot sobre l'activitat turística a la zona i que podria suposar fer pagar cinc euros als aparcaments els caps de setmana a partir de l'agost.

Ban d'alcaldia sobre les activitats esportives al medi natural (pdf)