Denuncien el robatori de la creu del Gra de Fajol (2.708 m)

Els fets van succeir a la tardor

Arnau Urgell
12 de juliol del 2011
La creu del Gra de Fajol i el cim sense la creu
La creu del Gra de Fajol i el cim sense la creu | CE Esplugues
La creu del Gra de Fajol i el cim sense la creu Foto: CE Esplugues

El Centre Excursionista d'Esplugues ha denunciat recentment el robatori de la creu del cim de Gra de Fajol, al terme de Setcases, de dos metres d'alçada. “L'acte d'incivisme i vandalisme” –com el qualifiquen els denunciants- va succeir a la tardor en aquesta muntanya de 2.708 metres.

El mateix dia del robatori els dos guardes del Refugi d'Ulldeter van veure com tres individus, dos homes i una dona, duien trossos de la creu a dins de les motxilles. Els hi van cridar l'atenció tot demanant perquè se l'emportaven i la seva resposta va ser que la baixaven a “beneir-la a la Festa Major”. De fet, es van idenfiticar com a membres del CE d'Esplugues que van col·locar la creu el 30 de maig del 1999.

Els guardes –que tot just feia dos anys que hi eren- van considerar que l'explicació era “raonable” ja que els hi van dir que ho feien cada any. Al cap d'unes setmanes membres del club excursionista van fer una sortida a la zona i van demanar-los si sabien què havia pogut passar.

Des del Centre Excursionista d'Esplugues rebutgen els fets i fan una una crida a la ciutadania a denunciar-los. Així mateix, consideren que “les entitats excursionistes del país han d'insitir en els valors de l'excursionisme com a patrimoni cultural, de civisme, amb respecte a la muntanya i els seus símbols”.