La Cambra de Comerç confia en el sector industrial ripollès per sortir de la crisi

ACN/ElRipollès.info
12 de juliol del 2011
Domènec Espadalé, Jordi Munell i Eudald Castells.
Domènec Espadalé, Jordi Munell i Eudald Castells. | Laura Busquets/ACN
Domènec Espadalé, Jordi Munell i Eudald Castells. Foto: Laura Busquets/ACN

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadaler, ha assenyalat aquest dimarts a la presentació a Ripoll de l'informe de conjuntura econòmica a Girona que el sector industrial al Ripollès “serà motor de reactivació gràcies a les exportacions”. Segons Espadaler les exportacions han augmentat un 23'5% a la demarcació de Girona, “molt per sobre de la mitjana catalana que és d'un 18%”. De l'informe també es desprèn que si bé el nivell d'ocupació no repunta, es manté una tendència a l'estabilitat.



Malgrat darrerament la indústria al Ripollès hagi patit una davallada, les exportacions estan essent "una bona sortida". Segons ha explicat l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, la sensació que ha tingut després d'haver parlat amb diverses empreses de Ripoll és que l'exportació "torna a tibar fort". Algunes de les empreses que ha visitat Munell havien obert expedients de regulació, “però ara estan recuperant tots aquests treballadors”.



El Ripollès i el Pla de l'Estany



Espadaler ha destacat que tot i que la comarca del Ripollès no va aprofitar tan bé la oportunitat en temps de bonança com en canvi sí ho van fer altres comarques gironines, "en aquests moments, les dues comarques que han augmentat més en nombre d'afiliats a la Seguretat Social han estat el Pla de l'Estany i el Ripollès (+0,7%)". 



Segons ha explicat Domènec Espadaler, la renda per capita a nivell de la demarcació de Girona se situa a un 47%, mentre que a la comarca del Ripollès es troba un 7% per damunt. Per tant, el nivell de vida al Ripollès és “més alt”. Un dels factors que han afavorit aquesta dada, segons el president de la Cambra, ha estat el fet que la població a la comarca pràcticament no hagi augmentat. 



Primer acte del nou president de l'UIER

La presentació de l'informe econòmic del Ripollès ha suposat el primer acte oficial amb la presència del nou president de la UIER, Eudald Castells. També ha coincidit amb el seu predecessor, Joan Vilalta, que hi ha participat com a delegat de la Cambra de Comerç a la comarca. Castells aposta pel continuisme en aquesta nova etapa després de 27 anys amb el mateix president.

Nota de premsa de la UIER

Informe de la Cambra de Comerç de Girona
 


Eudald Castells i Joan Vilalta escenificant el relleu a l'UIER. Foto: Adrià Costa