Els CAP tanquen a les nits

Aquest mateix juliol en cas d'urgència caldrà avisar telefònicament o desplaçar-se a l'hospital. Munell qualifica la decisió de "mal menor" tot i que elevarà al ple una petició perquè Salut reconsideri la decisió

Arnau Urgell
08 de juliol del 2011
El CAP de Ripoll estarà tancat a la nit.
El CAP de Ripoll estarà tancat a la nit. | Google Maps
El CAP de Ripoll estarà tancat a la nit. Foto: Google Maps

Les retallades de la despesa pública suposaran que a partir d'aquest mateix mes de juliol els centres d'atenció primària (CAP) del Ripollès tanquin a les nits. Una mesura que afectarà als ambulatoris de Ripoll i Camprodon –que tenien obert les 24 hores- i que suposarà acabar amb el model de guàrdies localitzables dels de Campdevànol i Ribes de Freser.

Segons el Departament de Salut la reordenació d'horaris pretén ser més “eficients i sostenibles” en horaris de “baixa activitat”. D'aquesta manera, de nou del vespre a vuit del matí caldrà trucar al telèfon 902.111.444 o al 112. Un metge atendrà la trucada i farà una primera avaluació del cas que pot suposar enviar un metge al domicili, una ambulància o proposar al malalt que es presenti l'endemà a l'ambulatori. Una altra opció, evidentment, és que l'usuari es personi al servei d'urgències de l'Hospital de Campdevànol.

Fins ara els CAP de Ripoll i Camprodon estaven oberts les 24 hores. Per altra banda, els de Campdevànol i Ribes de Freser tenien un sistema propi de metges de guàrdia per telèfon. La decisió és, segons fonts de Salut, indefinida i s'allargarà més enllà de l'estiu.

L'Ajuntament de Ripoll demana una rectifiqui

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha qualificat la decisió de "mal menor". En aquest sentit considera que el servei es manté però d'una altra manera i que l'usuari no quedarà desatès. Tot i això, creu que s'ha de mantenir com fins ara i per això en la propera junta de govern s'aprovarà un acord per tal que Salut reconsideri la decisió. Posteriorment, i segons ha confirmat el mateix Munell, s'elevarà al ple en forma de moció.

Hores d'ara, ha estat impossible contactar amb l'alcalde de Camprodon per tal que valori la decisió de Salut.

 Nota de premsa de Salut