CiU recupera el Consell Comarcal després de 8 anys de tripartits

Arnau Urgell
07 de juliol del 2011
Miquel Rovira.
Miquel Rovira. | Adrià Costa
Foto de família dels nous consellers comarcals encapçalats per Miquel Rovira. Foto: Adrià Costa

Miquel Rovira ja és el nou president del Consell Comarcal. La sessió de constitució de l'ens comarcal no ha dut cap sorpresa i CiU ha pogut recuperar una institució que no governava des del 1999. D'aquesta manera, enterren la fórmula tripartita no només perquè les esquerres han deixat de sumar sinó perquè una de les potes del trípode, ICV, ha quedat sense representació.

Rovira ha estat elegit amb els deu vots de la federació nacionalista mentre que Enric Pérez, el candidat del PSC, ha obtingut cinc sufragis i la republicana Maria Carme Freixa s'ha quedat amb tres (l'exalcaldessa de Ripoll ha estat l'única absent a la sessió).

El nou president ha reiterat que mantindrà el tarannà dialogant que l'ha caracteritzat quan era el cap de l'oposició. En aquest sentit, ha agraït expressament al seu predecessor, Enric Pérez, que el seu equip de govern tingués en compte CiU a l'hora de prendre algunes decisions importants. Rovira ha situat l'economia l'empresa com la seva màxima prioritat i ha apostat per un cert continuisme a l'hora de definir altres eixos de treball: biomassa, fibra òptica, serveis educatius comarcals, serveis tècnics als ajuntaments (SAT) i impuls de les infraestructures. Tot i això, no ha fet cap referència específica a la central de biomassa de Llaudet, un projecte anunciat per l'antic equip de govern pocs dies abans de les eleccions i que el nou president ja va dir que caldria estudiar molt a fons.

El discurs del nou president ha tingut un important to comarcalista però també personal. En aquest sentit Miquel Rovira s'ha emocionat en recordar la tasca de l'Hospital de Campdevànol el qual abandonarà mentre duri la seva presidència. No ha defugit les referències més polítiques, és president comarcal d'Unió, i de fet ha acabat el discurs citant a Miquel Coll i Alentorn –dirigent democratacristià que va ser president del Parlament- i amb un “visca el Ripollès i visca Catalunya”.

Col·laboració i advertències

L'oposició, formada a partir d'avui per PSC i ERC, ha ofert col·laboració però al mateix temps ha advertit de les seves pròpies línies vermelles. En aquest sentit tant Enric Pérez com Maria Carme Freixa –fins avui president i vicepresidenta de l'ens- han fet un repàs dels eixos de govern dels darrers vuit anys en matèria ambiental, educativa, telecomunicacions i servei als ajuntaments.

El portaveu socialista ha fet una crida al nou president “a defensar la comarca davant les retallades” i ha instat l'equip de CiU a treballar per reptes com el parc natural, la millora del tren i la variant de Ripoll, el desenvolupament de la fibra òptica i els consorcis Ripollès Desenvolupament i de Benestar Social. En una línia semblant s'ha expressat Freixa que ha advertit que “faran oposició a tot el què representi desmuntar la tasca de les dues darreres legislatures”.

 Nota de premsa del Consell Comarcal

 


Miquel Rovira és el nou president del Consell Comarcal. Foto: Adrià Costa