Irene Payet, nova síndica de greuges de Ripoll

La seva elecció va comptar amb el suport de l'equip de govern de CiU, Teresa Jordà i la PxC

Redacció
29 de juny del 2011
Irene Payet
Irene Payet | Arnau Urgell
Irene Payet, nova síndica de greuges. Foto: Arnau Urgell

Irene Payet serà la nova síndica de greuges de Ripoll. La figura, que serveix per atendre les queixes dels vilatans que no se sentin atesos per l'Ajuntament, estava vacant des del gener de 2009 quan va finalitzar el mandat de Xavier Anton.

L'elecció de la nova síndica no va comptar amb la unanimitat del plenari. De fet, es va aprovar amb els nou vots de l'equip de govern de CiU, el de Teresa Jordà (ERC) i el de l'únic regidor de la PxC. Jordà va votar diferent que la resta del seu grup municipal per facilitar l'aprovació ja que era necessari el suport de tres cinquenes parts del plenari. A la pràctica però, hagués tirat endavant gràcies al suport de Xavier Fernández.

La resta d'ERC i el PSC es va abstenir ja que van lamentar el procediment d'elecció. A més, Teresa Jordà va posar en dubte la necessitat de la figura tot recordant que el mateix Xavier Anton ho havia qualificat. L'alcalde, Jordi Munell, va respondre assenyalant que “els ciutadans tenen dret a ser escoltats” i va afirmar que estan a l'oposició “li va fer vergonya” que el síndic afirmés que el consistori no li feia cas. Respecte la nova síndica, que és un càrrec no retribuït, va recordar que era l'única persona que s'hi havia presentat.

Irene Payet havia estat militant del PP i de CDC tot i que actualment no forma part de cap partit polític. Entre altres activitats també havia format part de la Comissió de l'Any Oliba.

Alcaldes de barri

El ple de cartipàs també va servir per nomenar els tres alcaldes de barri. Dolors Ruiz ho serà del Remei i els Brucs; Pere Palau, de Sant Bernabé de Tenes, i Joan Cluells, de Llaés. També es va ratificar Joaquim López com a director del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès (CTER).