La Vall de Ribes, fora de l'ampliació de cobertura d'Esport 3

A partir de l'1 de juliol el canal esportiu de TVC es podrà veure a quasi tota la Vall de Camprodon

Redacció
28 de juny del 2011
La Vall de Ribes continuarà sense rebre el canal Esport 3. Ribes de Freser i la resta de municipis no formen part de la nova ampliació de cobertura del canal esportiu de TVC que suposarà que el 97,3% de la població catalana el pugui sintonitzar. La situació suposa que tampoc es pugui veure TV3 en alta definició ni IB3, la televisió de les Illes.

En canvi, l'1 de juliol bona part dels municipis de la Vall de Camprodon que no rebien Esport 3 ja el podran sintonitzar. Fins ara la cobertura es limitava a Camprodon i Molló i ara s'ampliarà a la resta de pobles excepte Setcases. També millorarà la recepció en punts de Ripoll i Vallfogona.

La manca de cobertura a tota la Vall de Ribes i part de la Vall de Camprodon va originar el passat abril una queixa del Consell Comarcal.

Des del febrer sense Eurolliga ni ACB

Esport 3 va engegar oficialment el mes de març. Després d'un període de proves el nou canal va assumir tota la programació esportiva de l'antic canal 33. Aquest fet provoca que allà on no arribi s'hagin quedat sense veure esdeveniments com l'Eurolliga de bàsquet, l'ACB, el futbol de Segona Divisió A i B, la Copa del Rei d'hoquei patins o l'Eurolliga d'handbol entre altres.

Esport 3 està inclòs en el segon múltiplex per la TDT de Televisió de Catalunya. Des de finals de desembre es pot sintonitzar al Baix Ripollès gràcies a l'antena del Catllar mentre que a Camprodon -a través del sistema de cable local- i a Molló arriba des de Rocacorba. Inclou TV3 en alta definició, IB3, una carta d'ajust del Canal 9 i Esport 3.

Fins al febrer tota la programació d'Esport 3 es podia veure simultàniament a TV3 i especialment al Canal 33. Tanmateix, amb l'estrena oficial excepte el futbol de Primera Divisió, la Champions -i la Fórmula 1, tota la resta d'esports s'emeten exclusivament pel nou canal.
 
Mentrestant, una alternativa es veure la programació esportiva que no arriba a la TDT a través del web d'Esport 3 -per aquelles esdeveniments en els quals la cadena tingui drets d'emissió a Internet-.

 Calendari de l'ampliació de la cobertura d'Esport 3