La Flama del Canigó encén Sant Joan

per Redacció , 23 de juny de 2011 a les 18:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juny de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Flama del Canigó a coll d'Ares aquesta tarda. Foto: Adrià Costa

El Ripollès es prepara per celebrar una de les nits més esperades de l'any. La nit de Sant Joan, la nit del foc i la màgia, es viurà en almenys 17 dels 19 municipis. Unes revetlles protagonitzades per les fogueres enceses per la Flama del Canigó. La Flama ha arribat a les quatre a coll d'Ares i des d'allà es distribuirà arreu dels Països Catalans. A la comarca es fan actes de rebuda en nou municipis.


Les principals novetats d'enguany són el retorn de la Nit del Foc dels Diables de Ripoll a la font del Tòtil. També hi haurà fogueres al barri de l'Estació, al passeig del Mestre Guich i al barri de Caselles. A Ribes, per la seva banda, la Comi s'estrena organitzant la Nit del Clavell Groc amb les dones d'aigua com a protagonistes. A Sant Joan i Campdevànol les bruixes seran protagonistes mentre que a Camprodon la foguera i el castell de focs serviran com a colofó -tot i que encara queden actes per divendres- de la Festa Major.

Coll d'Ares, punt central de la flama


El coll d'Ares, partió entre el Ripollès i el Vallespir, ha estat de nou el punt central des d'on les columnes han partit cap a les diverses comarques del país. La majoria han sortit després de l'acte que s'ha fet a les quatre de la tarda dominat per una intensa boira que ha cobert el paisatge.

Rebuda de la Flama del Canigó a Camprodon. Foto: Arnau Birba


Agenda

Horaris de l'arribada de la Flama del Canigó al Ripollès

Agenda d'actes de la revetlla de Sant Joan
 


Galeries de fotos de Sant Joan

Galeries 2010

Arribada de la Flama del Canigó a Campdevànol

Arribada de la Flama del Canigó a coll d'Ares
 Galeries 2009

La Flama del Canigó a coll d'Ares

Rebuda de la Flama a Ripoll

Fogueres de Ripoll

Rebuda de la Flama a Molló
 Galeries de fotos 2008

Acte de la Flama del Canigó a coll d'Ares

Rebuda de la Flama a Sant Joan de les AbadessesLa Flama del Canigó a coll d'Ares aquesta tarda. Foto: Arnau Birba

 

Participació