1 de 10

El patrimoni de pedra seca de Vallfogona

L'Ajuntament organitza una excursió per redescobrir-lo

per Redacció, 20 de juny de 2011 a les 15:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juny de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Vallfogona continua redescobrint la pedra seca. Foto: Ajuntament de Vallfogona

Vallfogona de Ripollès és un dels municipis de la comarca amb un major patrimoni de pedra seca. En aquest sentit fa temps que ha engegat diverses accions per redescobrir-lo i posar-lo en valor. Aquest cap de setmana, per exemple, van organitzar una excursió guiada per visitar les barraques de pedra seca de la Portella.


El guiatge va anar a càrrec de Joaquim Coma, conegut com en Quim de Batallera, un veí molt coneixedor d'aquesta zona. Els participants, un grup d'una desena de vallfogonins, va caminar durant quatre hores p El grup ha estat caminant al voltant de 4 hores pels paratges de can Grill, can Basaganya, la Portella, can Malhivern, el serrat d'en Roca, el quintà d'en Blas, el bac d'en Madró, on van poder descobrir vora 20 barraques de pedra seca (algunes en molt bon estat de conservació), fonts, un pou, un safareig de rentar la roba en una de les fonts,... Tot plegat, en el darrer diumenge de primavera marcat per un sol esplèndid i un cel molt clar per poder gaudir de les meravelloses vistes de tota la vall.

 

Participació