Avui a la nit hi haurà un eclipsi total de Lluna

El màxim de penombra es produirà a les 22:12

Redacció
15 de juny del 2011
Dimecres a la nit la lluna quedarà totalment eclipsada.
Dimecres a la nit la lluna quedarà totalment eclipsada. | Arxiu ND
Aquest dimecres a la nit es podrà observar des del Ripollès un eclipsi total de lluna. El fenomen succeix quan hi ha Lluna plena i la Terra s'interposa entre el satèl·lit i el Sol.

El fenomen començarà tant bon punt la Lluna surti per l'horitzó a dos quarts de deu. De fet, la sortida ja serà eclipsada mentre que el moment de màxima penombre es produirà a les 22:12. A partir d'aquell moment, la Lluna progressivament anirà sortint de l'ombra de la Terra, procés que culminarà cap a a la mitjanit, quan ja haurà sortit completament.

El fet que l'eclipsi coincideix amb la sortida de la Lluna farà que per tal d'observar-lo sigui necessari buscar emplaçaments amb l'horitzó est/sud-est lliure d'obstacles.

El de dimecres serà un eclipsi "interessant" perquè la Lluna passarà pràcticament pel centre de l'ombra de la Terra i pel fet que entrem en uns anys de "sequera" d'eclipsis. I és que els pròxims anys 2012 i 2013 Catalunya només podrà observar eclipsis parcials i penombrals i caldrà esperar al setembre de 2015 per tornar-ne a veure un de total.