Governació oficialitza la bandera de Pardines

Encara hi ha set municipis sense bandera oficialitzada

Redacció
07 de juny del 2011
El Departament de Governació ha oficialitzat recentment la bandera de Pardines. Tal i com es publica al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), el procés va començar el 8 d'octubre de 2010 quan el ple va iniciar l'expedient aprovant inicialment una proposta de bandera.

Concretament el símbol consisteix en un fons groc amb quatre faixes vermelles, que representen el senyal dels quatre pals present a l'escut heràldic municipal i que indiquen que el poble havia estat sota jurisdicció reial fins el 1831. El primer terç vertical de la bandera és verd fosc i està carregat amb el primer senyal amb què es distingeix i s'identifica el municipi, un llunell blanc que envolta una estrella també de color blanc.

El 28 de febrer de 2011 la direcció general d'Administració Local va emetre informe favorable sobre la correcció de la tramitació del procediment i de la proposta formulada. Dos mesos després l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) també va donar el vist-i-plau a la proposta ja que és "la simple transposició al drap de l'escut municipal".

Escuts i banderes sense oficialitzar

Al Ripollès encara hi ha cinc municipis amb l'escut sense oficialitzar -Campdevànol, Camprodon, Llanars, Ribes de Freser i Sant Joan de les Abadesses- així com el Consell Comarcal. En el cas de les banderes la xifra s'enfila a set -els cinc que no tenen escut així com Gombrèn i Planoles-.

 Oficialització de la bandera de Pardines al DOGC