ERC deixa deures al nou alcalde Munell

Teresa Jordà anuncia que controlaran l'equip de govern perquè no es “reculi” en cap des projectes que deixen en execució o amb el finançament compromès

Arnau Urgell
07 de juny del 2011
Teresa Jordà i la resta de regidors sortints d'ERC.
Teresa Jordà i la resta de regidors sortints d'ERC. | Arnau Urgell
Teresa Jordà i la resta de regidors sortints d'ERC amb els projectes pendents. Foto: Arnau Urgell

ERC de Ripoll ha deixat deures al futur alcalde Jordi Munell. Els republicans han presentat una llarga llista de projectes que ja estan en execució o que tenen el finançament totalment o parcialment compromès. La voluntat de l'equip de Teresa Jordà és que la vila no “reculi” ni un mil·límetre i per això han anunciat que la tasca d'oposició serà tant constructiva com “fiscalitzadora” per evitar que “no es deixin perdre cap d'aquests projectes ben encaminats”.

L'alcaldessa en funcions va anunciar un “traspàs com cal” i va reiterar que la situació serà radicalment contrària a la de 2003. En aquest sentit es va comprometre a un procés –ja iniciat- “complet, extens, transparent i detallat” i que “facilitaran tota la informació” als regidors entrants.

Segons els republicans fa vuit anys no hi havia projectes: “només eren propostes que no tenien ni un cèntim compromès”. “Nosaltres estem entregant projectes amb plànols i finançament” va afirmar el primer tinent d'alcalde en funcions Eudald Casas envoltat de caixes d'expedients.

Entre els equipaments en construcció ERC destaca el Terra de Comtes a la capella de la Congregació, el casal de joves, les obres a l'IES Abat Oliba i la tercera planta de l'edifici Modest Sayós dels Salesians. Per altra banda afirmen que hi ha el 100% del finançament pel creixement del CTER, les rutes pel Ter i el Freser, l'ampliació del cementiri, el tram urbà de la C-17 entre can Villaura i cal Déu, l'ampliació del carril bici fins al pont del Roig i la via verda entre Ripoll i Campdevànol. Finalment, tenen part del pressupost assegurat l'ampliació de la piscina municipal, la supressió de les barreres arquitectòniques al pont de Calatrava, els ascensors als barris de Sant Pere, l'adequació de la muralla al carrer Pirineus i els ascensors a les escoles (50% finançament sol·licitat).

Llista de projectes encaminats segons ERC (pdf)