L'exdirigent d'Unió de Pagesos torna a casa

Josep Puigpelat va desaparèixer el dimarts al vespre i mentre hi havia un operatiu de recerca activat ell va passar dues nits en una fonda de Gombrèn

Redacció
04 de juny del 2011
Josep Puigpelat
Josep Puigpelat | ACN
Josep Puigpelat va ser responsable de Medi Ambient d'Unió de Pagesos. Foto: Salvador Miret

Els equips de rescat van suspendre divendres al matí la recerca de l'exresponsable de Medi Ambient d'Unió de Pagesos, Josep Puigpelat, al voltant del Mas Puigpelat, situat entre les comarques del Solsonès i la Segarra. Puigpelat va sortir dimarts a dos quarts de set de la tarda de casa seva al terme municipal de la Molsosa (Solsonès), per assistir a la reunió de la cooperativa d'agricultors que presideix a Calaf (Anoia). Puigpelat ja a no es va presentar a la reunió i es va donar per desaparegut.

La mateixa nit la família en va denunciar la desaparició i l'endemà va començar la recerca que va activar dotacions terrestres i aèries dels Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat, Agents Rurals així com voluntaris.

El divendres va trascendir que Puigpelat havia passat dues nits a la Fonda Xesc de Gombrèn. Els Mossos d'Esquadra van saber que l'exlíder d'Unió de Pagesos era al Ripollès ja que dijous havia obert el seu mòbil i n'havien detectat la posició. Tot i això, quan van anar cap a Gombrèn l'exdirigent d'Unió de Pagesos ja havia marxat cap a parador desconegut. Després de passar una altra nit en un punt sense determinar Puigpelat va tornar a casa el divendres a la matinada.

Possible fuga per motius econòmics

La hipòtesi més probable és que la desaparició de Puigpelat es tractés d'una fuga voluntària per motius econòmics. Segons ha apuntat TV3 la Cooperativa de Calaf, que presideix l'exdirigent d'Unió de Pagesos, està en una sitació difícil i Puipelat va evitar retre comptes a una reunió que s'hauria posposat diverses vegades.