ERC farà Manso alcalde

Helga Pujol votarà a favor de la investidura del candidat de CiU però deixa per més endavant les negociacions per entrar o no a l'equip de govern

Redacció
02 de juny del 2011
Joan Manso ja pot començar a negociar amb ERC.
Joan Manso ja pot començar a negociar amb ERC. | ElRipollès.info
Joan Manso i Helga Pujol a la nit electoral. Foto: ElRipollès.info

Joan Manso serà l'onzè alcalde de Campdevànol. Després d'una primera de contactes amb CiU i el PSC, ERC ha decidit donar suport al candidat nacionalista a la investidura que se celebrarà el proper 11 de juny. Els republicans consideren que d'aquesta manera "respecten la voluntat del poble que es va decantar lliurement per CiU convertint-la en la força més votada".

D'aquesta manera, es confirma que no hi haurà cap sorpresa i CiU aconseguirà els seus tres grans objectius a nivell comarcal a les municipals -els ajuntaments de Ripoll i Campdevànol i el Consell Comarcal-. En el cas de Campdevànol la federació només l'havia governat els anys 2006 i 2007 amb Joaquim Serrador com a alcalde.

Tot i això, ERC deixa per més endavant la decisió d'entrar a l'equip de govern com li ha ofert Joan Manso. En aquest sentit iniciaran una segona ronda de converses que segons els republicans es basarà simplement en una qüestió programàtica i sempre amb l'objectiu d'afavorir l'estabilitat al municipi. En cas de no arribar a cap acord ERC es quedaria a l'oposició però cercant "acords puntuals" amb l'equip de govern.

Joan Manso "feliç i content"

Deu minuts després que transcendís la notícia, el futur alcalde de Campdevànol ha expressat la seva primera reacció a la xarxa social Twitter. "Feliç, content" ha dit i ha volgut agrair especialment a Helga Pujol "l'honor de poder servir Campdevànol amb humilitat des de l'alcaldia".

Per la seva banda, el president d'ERC del Ripollès, Carles Bassaganya, ha considerat el desenllaç de "lògic" tenint en compte els "antecedents de fa quatre anys". Cal recordar que aleshores el candidat republicà, Ramon Perearnau, va desobeir les ordres de partit i va acabar pactant amb el PSC i ICV per fer alcaldessa Núria López.

Comunicat ERC Campdevànol