Daniel Birba: «Refundarem CiU a Camprodon»

El cap de llista dels nacionalistes admet certa "perplexitat" després dels resultats del 22-M però descarta totalment la dimissió

Arnau Urgell
31 de maig del 2011
Daniel Birba
Daniel Birba | Arnau Urgell
Daniel Birba admet certa "perplexitat" després dels resultats del 22-M. Foto: Arnau Urgell

- Fa més d'una setmana d'unes municipals en què van perdre un dels tres regidors. Ja han paït els resultats?

- Sí. La conclusió general és que el panorama electoral està totalment estancat i on la figura de l'Esteve Pujol és molt forta. Nosaltres hem fet una reculada però no considerem que sigui un càstig. Hi ha una bossa de vots nostres que ha anat a parar a ERC però també destaquen moviments demogràfics tant d'incorporació de nous votants que han optat pels republicans i de gent que ha mort que tradicionalment formava part de nostre electorat.

- I vostè com se sent després de les municipals?

- Vaig anar a l'examen amb els deures fets, vaig contestar bé les preguntes però m'han dit que he suspès. Crec que vam fer una bona oposició, una bona campanya i que el debat electoral ens va anar molt bé. La pregunta que et queda és de què serveix la feina feta? La veritat és que tenim una certa sensació de perplexitat.

- S'ha plantejat dimitir i no assumir l'acta de regidor?

- No, perquè en qualsevol cas vora un 20% dels votants han confiat en nosaltres i tenim un compromís amb ells.

- A vostè li han fet el llit?

- Més que fer el llit... he rebut molts comentaris de “gent nostra” que ha confessat votar el PSC ja que considera que si ens han posat en un forat són els responsables de treure'ns-hi.

- Els resultats obliguen a cercar un altre candidat pel 2015?

- És un debat prematur. Nosaltres ara apostem per refundar la federació a Camprodon ja que no es pot limitar l'activitat política al grup municipal. Creiem que la legislatura serà millor que l'anterior ja que, a diferència de fa quatre anys, ara tenim un grup de suport.

- Com enfocaran la tasca d'oposició?

- Continuarem i accentuarem la que hem fet durant quatre anys. Com comentava abans crec que anàvem amb els deures fets i, per tant, seguirem amb la mateixa línia.

Resultats 2007-2011

Notícies municipals Camprodon