Ripoll acomiada el maig amb un lluït Casament a Pagès

Ignasi Mas i Ascensión Ortega van celebrar el seu 25è aniversari de casament amb la presidenta Núria de Gispert i el periodista Josep Puigbó com a padrins

Redacció
30 de maig del 2011
Casament a Pagès
Casament a Pagès | Arnau Urgell
La plaça Sant Eudald plena per acompanyar els nuvis. Foto: Arnau Urgell

Ripoll va acomiadar aquest diumenge el maig amb un lluït Casament a Pagès que ha gaudit de sol i una temperatura molt agradable. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i el periodista olotí Josep Puigbó, van ser els padrins dels ripollesos Ignasi Mas Solà i Ascensión Ortega Sánchez. La parella ja estava casada des de fa vint-i-cinc anys pel civil però van repetir la cerimònia en aquest cas per l'església i vestits d'època.

La ressaca de la victòria blaugrana va fer que el públic fos romancer a l'hora d'acostar-se als principals punts de la Festa Nacional de la Llana. Tot i així, quan la núvia va sortir al balcó, la plaça Sant Eudald ja estava plena com un ou. Juntament amb la comitiva del nuvi, es van adreçar cap al Monestir on es va fer la cerimònia mentre a fora hi havia la Fira de Productes Agroalimentaris, el Concurs d'Esquilar Ovelles i una exhibició tradicional de tosa amb tisores, matalassers i filadores.

Martí Vila, el que esquila més ovelles

Martí Vila, de Can Picola d'Ogassa i president de l'Associació de Pastors del Ripollès es va endur la setena edició del Concurs d'Esquila Ovelles ja que en va poder pelar set en només sis minuts i mig. El jurat també va reconèixer la precisió del tall, l'altra variable que es fa servir per designar qui mereix el primer premi de la tosa. El segon i el tercer premis els van aconseguir Daniel Farrés i Albert Vilalta respectivament.

També cal destacar l'exhibició tradicional de tosa amb tisores que va anar a càrrec del soci de l'entitat Ramon Soy, i de la seva filla de 17 anys, de casa Llastanosa de Vallfogona.

El Monestir ha acollit el Casament a Pagès. Foto: Arnau Urgell

El concurs d'esquilar ovelles és un dels clàssics de la festa. Foto: Arnau Urgell

Núria de Gispert entre Jordi Munell i Teresa Jordà. Foto: Arnau Urgell

Els nuvis han celebrat 25 anys de casats. Foto: Arnau Urgell

Galeries de fotos

Casament a Pagès i Festa de la Llana 2011 (Arnau Urgell)

Casament a Pagès i Festa de la Llana 2010 (Arnau Urgell)

Casament a Pagès i Festa de la Llana 2009 (Xevi Mas, Lurdes López i Arnau Urgell)

Casament a Pagès i Festa de la Llana 2008 (Arnau Urgell)