Del Ripollès al nou Wembley

Una quarantena de ripollesos seran al costat del Barça que busca a Londres la seva quarta Champions de la història. En parlem amb l'Arnau Birba (Campdevànol), la Mireia Portabella (Campdevànol), en David Serrat (les Llosses) i en Jordi Serrano (Ripoll)

Arnau Urgell
26 de maig del 2011
D'esquerra a dreta: Arnau Birba, Jordi Serrano i Mireia Portabella
D'esquerra a dreta: Arnau Birba, Jordi Serrano i Mireia Portabella | ElRipollès.info
D'esquerra a dreta: Arnau Birba, Jordi Serrano i Mireia Portabella Foto: ElRipollès.info

El Barça torna a Wembley. Allò on va començar a canviar tot. D'un equip perdedor, anecdòtic a Europa, a un club guanyador i que, aquest dissabte, lluny de les urgències històriques es juga ser hegemònic a nivell continental. No en va, la de dissabte podria ser la quarta Copa d'Europa i la tercera en sis temporades.

Els onze almogàvers blaugrana no estaran sols. Hi haura vora de 25.000 culers vinguts del sud i del nord. També del Ripollès, evidentment. Com sempre, és difícil saber la xifra exacte però es pot situar entre els 30 i els 50, tant de socis del club com d'una vintena de penyistes. ElRipollès.info n'hem parlat amb quatre d'ells: l'Arnau Birba de Campdevànol, en David Serrat de les Llosses, la Mireia Portabella de Campdevànol i en Jordi Serrano de Ripoll. Tots viatjaran amb avió –ara que l'amenaça del volcà sembla que ha remès- però amb estratègies diferents.

De tots quatre qui va tenir clar abans que aniria a Wembley va ser la Mireia Portabella. Li va tocar l'entrada al sorteig reservat als socis del club i podrà completar el triplet format per París, Roma i Wembley. Amb el seu pare i el seu germà han contractat el paquet ofert per l'agència oficial del Barça i esperen trobar-se amb altres ripollesos al centre de Londres. “Ahir vam patir molt amb el volcà, avui estem més tranquils” explica alleujada. Fins ara, el seu balanç a les finals és més que favorable: quatre victòries (dues Champions, una Copa del Rei i una Supercopa d'Europa) i dues derrotes (una Copa i una Supercopa).

També va ser afortunat al sorteig del Barça en David Serrat, que a banda de soci és alcalde de les Llosses. Després de l'alegria de diumenge –va millorar resultats- ara espera que la bona ratxa es mantingui a Londres. Com la Mireia busca el triplet després de viure en directe les Champions de París i Roma. També ha contractat el viatge ofert pel club en companyia de cinc socis més, quatre de Ribes de Freser i un de Ripoll. “La meva mare em diu que quan perdi no hi aniré més però de moment anem col·leccionant copes d'Europa” explica tot rient.

En canvi van patir més en l'Arnau Birba i en Jordi Serrano que fins a darrer moment no es van veure a Wembley. En el primer cas va participar a tres sortejos –el de la UEFA, el del Barça i el de la Penya de Campdevànol- per tal d'aconseguir l'entrada. Si el camí per tenir-la ha estat complex també ho serà el per arribar a Londres. Amb un grup de sis barcelonistes –tres de Campdevànol, dos de Taradell i un de Pineda de Mar- aniran amb furgoneta fins a la ciutat occitana de Nimes. Allà volaran fins a Lutton on ja han contractat un autobús per poder passar la prèvia al centre de Londres. De fet, està previst una concentració de culers que tenyirà de blaugrana Trafalgar Square. L'enginy per aconseguir un vol més barat –especialment tenint les entrades a darrera hora- ha fet que l'erupció del volcà els fes patir encara més. Serà la seva segona final –després de la de Roma- i en aquell cas va viatjar-hi amb vaixell.

El ripollès Jordi Serrano l'entrada també la va aconseguir a darrera hora al sorteig de la Penya Blau i Grana. Després de veure guanyar una Champions a París i perdre la Supercopa contra el Sevilla espera que Wembley decanti la balança. Han contractat, juntament amb tres companys més de Ripoll, un paquet amb una agència de viatges que inclou avió fins a Londres i el desplaçament amb autobús. En el seu cas espera passar les hores prèvies a la fan zone escalfant motors per un partit històric.

Wembley amb ulls ripollesos

Des d'aquest diari volem recopilar com s'ha vist la final amb ulls ripollesos. En aquest sentit, fem una crida a tots els que han tingut la sort d'anar a Wembley que ens facin arribar fotos del viatge, l'ambient previ, la final i la possible celebració per poder fer una galeria. Les podreu adreçar a [email protected] així com a través de les xarxes socials.