Miquel Rovira: «No tanquem la porta del Consell Comarcal a ningú»

El futur president de l'ens també aposta per "revalorar molt bé" el projecte de biomassa a Llaudet

Arnau Urgell
25 de maig del 2011
Daniel Birba, flanquejat per Miquel Rovira i Ramon Espadaler
Daniel Birba, flanquejat per Miquel Rovira i Ramon Espadaler | Arnau Urgell
Miquel Rovira, a l'esquerra, serà el nou president del Consell Comarcal. Foto: Arnau Urgell

- Un dels objectius de CiU era recuperar el Consell Comarcal. Tot i això la majoria absoluta va anar molt just –de vuit vots- i, de fet, va ser la principal “emoció” de la nit electoral...

- Certament. Les notícies inicialment parlaven d'un 9-5-4-1 però a darrera hora vam acabar aconseguint la majoria absoluta (10-5-4). Estem molt contents d'una confiança que ja notàvem els aquets quatre anys. Creiem que ja ens tocava i, de fet, els darrers mesos molta gent ens animava perquè no els agradava que manés qui no guanyava.

- Si els independents haguessin aconseguit el seu representant el Consell Comarcal el continuaria governant les esquerres?

- És complicat. Evidentment nosaltres els hauríem intentat convèncer. El sentit comú és que la força més votada pugui tenir la presidència. El què finalment hagués passat ja és una altra història.

- Vostè serà el president del Consell Comarcal. Hi haurà vicepresidències?

- Actualment hi ha una vicepresidència executiva i és probable que continuï aquesta figura. Caldrà veure si es retribuirà o no i, sobretot, si aquesta qüestió s'adaptarà a la situació de crisi actual. En tot cas l'estructura no la sabem i avui per avui encara no sabem com acabarà Campdevànol...

- Això vol dir que no descarta que els republicans entrin a l'equip de govern del Consell?

- No tanquem la porta a ningú. Però si ERC permet que CiU governi a Campdevànol seria lògic que demanés algun tipus de compensació. Tot i això, hores d'ara, no s'ha plantejat res.

- Vostè és conegut i reconegut per la seva tasca com a radiòleg. Es prendrà una etapa sabàtica per dedicar-se a la política plenament?

- Mal em pesi he decidit aparcar una temporada la meva feina. Hauré de demanar una excedència de com a mínim quatre anys per dedicar-me al Consell i a l'Ajuntament.

- Tant vostè com Jordi Munell van qualificar d'electoralistes els projectes de parc natural i de la central de biomassa de Llaudet. Hi apostarà?

- En els dos temes es va fer volar coloms. En el cas del parc natural malgrat que és cert que se'n parla des de fa temps no tenia cap sentit que sortís a quatre dies de les eleccions. La meva opinió és que s'ha d'analitzar molt bé i, sobretot, donar veu als ajuntaments implicats.

En el cas de la biomassa hi ha un estudi comarcal molt ben fet sobre la taula. Però en el cas de Llaudet es van dir moltes coses que no s'han confirmat. Cal revalorar molt bé el projecte perquè creiem que falta molta informació.

- Qui ha d'assumir el control polític del Consorci Ripollès Desenvolupament?

- La direcció política del Consorci ha d'anar a càrrec del Consell Comarcal i de l'Ajuntament. Si em preguntes sobre si hi haurà una vicepresidència o un gerent... això encara no està decidit.