Mor Lluís Picas, un dels darrers pastors

L'Associació de Pastors lamenta la pèrdua de la seva saviesa

Redacció
24 de maig del 2011
Lluís Picas Basagaña, un dels darrers pastors del Ripollès, va morir el passat dissabte 21 de maig. Picas, que tenia 69 anys, era de la casa de cal Magnet, al veïnat de Sant Llorenç de Campdevànol. Amb el seu fill cuidava un ramat de 1.400 ovelles que pujava cada estiu al pla d'Anyella. Miquel Casas, de l'Associació de Pastors del Ripollès, explica que “és una pèrdua molt sentida pels qui el coneixien i tenien bestiar”. L'entitat, que ha fet una nota de condol que reproduïm, lamenta que una una vegada més es perdi la saviesa del pagesos i pastors que tan han contribuït a la identitat de la comarca.

Nota de condol de l'Associació de Pastors del Ripollès



Sentim tristament la pèrdua d’en Lluís Picas, en Lluís de cal Magnet, un dels últims pastors que ens quedaven a la comarca. En Lluís ha portat amb ell i amb la seva gent, la saviesa de la vida a pagès i del pastors de fa segles, fins al present.

Amb la seva pèrdua es perd també el coneixement i la saviesa d’un món que es va acabant, el món dels pastors i dels ramats.

El ramat, els camins, les herbes, la muntanya, el pla d’Anyella, els gossos, la comarca, ja mai seran iguals sense un home que va treballar amb seny, respecte, senzillesa i naturalitat, tal com sempre havia vist fer, fins a l’últim dia.  

Expressem el nostre sincer condol a la família i amics.

Et trobarem molt a faltar a Lluís,
 

Necrològica de Lluís Picas