Neix els Bastions de la Vall de Ribes

Es tracta d'una ruta circular de senderisme de 105 km que s'inspira en els Carros de Foc

Redacció
24 de maig del 2011
Els Bastions, nova oferta senderista a la Vall de Ribes.
Els Bastions, nova oferta senderista a la Vall de Ribes. | Bastions.com
Els Bastions, nova oferta senderista a la Vall de Ribes. Foto: Bastions.com

A partir de l'1 de juny la Vall de Ribes comptarà amb un esdeveniment esportiu d'alt nivell denominat Els Bastions. Es tracta d'una ruta circular de senderisme de 105 km que s'inspira en la Carros de Foc (travessa que uneix els refugis del Parc Nacional d’Aigüestortes) o el Cavalls del Vent del Cadí.

La ruta transcorre els pobles i els cims més importants de la Vall de Ribes amb un desnivell acumulat (sumant positiu i negatiu) de més de 15.000 metres. L’itinerari està dissenyat amb un doble objectiu: d’una banda, evitar trams amb dificultats tècniques i, per una altra, permetre als senderistes descobrir la gran varietat d’ecosistemes i paisatges que ofereix la Vall de Ribes.
 
Els Bastions estarà obert al públic tots els dies entre els mesos de juny i setembre, amb reserva prèvia a través de la web de la prova. Cada participant podrà realitzar la ruta de dues maneres, en la modalitat travessa, amb un màxim de cinc dies o bé, en la modalitat skyrunning, el cap de setmana del 24 i 25 de setembre, 85 km  amb un màxim de 24 hores.

Per assegurar que s’ha completat la travessa, l’organització ha instal·lat 15 controls de pas al llarg del recorregut que serviran per marcar el forfait que s’entregarà en formalitzar la inscripció a l'oficina de turisme de la Vall de Ribes.
 
La ruta està formada per cinc etapes: blava: Ribes de Freser-Planoles; groga Planoles-Núria; vermella: Núria-Núria; negra: Núria-Serrat i verda Serrat-Ribes de Freser.

Web dels Bastions de la Vall de Ribes

Recorregut dels Bastions