Els independents uneixen esforços pel Consell Comarcal

Gent per Planoles, Independents per Llanars i Units per Sant Pau sumaran els seus vots per intentar tenir un representant a l'ens comarcal

Arnau Urgell
20 de maig del 2011
Les tres agrupacions d'electors que es presenten en aquests comicis –Gent per Planoles, Independents per Llanars i Units per Sant Pau– han unit esforços per intentar ser presents al Consell Comarcal.

Segons ha pogut saber aquest diari ja han presentat la petició per ser reconeguts com a coalició d'agrupació d'electors però encara no s'ha fet públic al Butlletí Oficial de la Província. Per tal d'aconseguir un representant és necessari que superin la barrera del 3% dels vots al conjunt de la comarca.

Si tenim en compte els resultats del 2007 haurien de sumar al voltant de 450 vots. Tot i això, després s'aplica la Llei d'Hondt per distribuir els 19 consellers entre les diverses formacions per determinar la composició de l'ens. D'aquesta manera, superar el 3% no garanteix ser al Consell Comarcal.

En un comunicat, els independents han explicat que treballaran per per defensar els interessos dels respectius municipis en els òrgans de govern del consell, com també, les polítiques comarcals que prioritzin la dinamització econòmica del Ripollès, el benestar social, la cultura i el medi ambient.