ERC és nom de dona

Els republicans presenten a Ribes un llibre sobre la memòria de les dones del partit que esdevé una reivindicació pel fet de presentar cinc candidates

Redacció
19 de maig del 2011
La presentació del llibre va aplegar part de les candidates d'Esquerra.
La presentació del llibre va aplegar part de les candidates d'Esquerra. | ERC Ripollès
La presentació del llibre va aplegar part de les candidates d'Esquerra. Foto: ERC Ripollès

ERC va organitzar aquest dimecres a Ribes de Freser la presentació del llibre Les Dones d’Esquerra. 1939-1979. Memòria i testimonis . La publiació, editada per la Fundació Josep Irla, recupera el paper de les dones en el partit republicà durant el franquisme. Es tracta de petites biografies de militants del partit dividides en blocs com alcaldesses, pena de mort, exilis o clandestinitat entre altres.  L'autora, Elena Masó, va ser a Ribes en un acte que va presentar la candidata pel municipi Maria Perramon.

De fet la presentació del llibre va voler ser una doble reivindicació tant del passat com del present. I és que ERC ha fet aquest 2011 una aposta molt femenina ja que presenta cinc candidate dels 14 caps de llista. Es tracta de la mateixa Perramon (Ribes de Freser), Helga Pujol (Campdevànol), Teresa Jordà (Ripoll), Carme Freixa (Vallfogona) i Rosa Busquets (Setcases).

Globalment hi ha 13 dones que siguin cap de llista, quatre menys que el 2007. CiU en presenta tres (Imma Constants a Queralbs, Paquita Pastoret a Vilalonga i Anna Colomer a Setcases); el PSC també tres (Núria López a Campdevànol, Dolors Hermoso a Gombrèn i Adela Manubens a les Llosses); mentre que Eva Rossell encapçala la llista d'ICV a Ribes i Eva Salmerón la de Gent per Planoles.