El Parc natural de les capçaleres del Ter i el Freser fa un primer pas

Equip de govern i oposició del Consell Comarcal aproven iniciar un proés participatiu per definir la proposta tot i que CiU titlla la proposta d'electoralista

per Redacció, 18 de maig de 2011 a les 13:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Primer pas perquè el Parc natural de les capçaleres sigui una realitat. Foto: CEINR

El Consell Comarcal va acomiadar la legislatura posant la primera pedra per a la creació del Parc natural de les capçaleres del Ter i el Freser. En aquest sentit equip de govern i oposició van donar suport a la proposta d'impulsar un procés de participació per definir-ne les bases. Cal recordar que la idea del parc natural va “renéixer” després de la polèmica de la tala de Carboners i el procés per definir el futur de la muntanya de Sant Miquel de Setcases.


El president del Consell, Enric Pérez, va explicar que “des del territori es porta temps, amb més o menys intensitat, amb aquest tema sobre la taula que planteja quina fórmula és la millor per permetre'ns mantenir les activitats i fer una gestió acurada dels espais, obtenir recursos públics per fer-ne el manteniment, recuperar pastures i revaloritzar camins i biodiversitat, i sembla que el parc natural és la més idònia”. Pérez va afegir que, després de parlar-ho amb alcaldes i alcaldesses de la comarca i amb diferents entitats i de disposar ja d’un document que estudia la creació d’aquest espai de reserva de territori, “el Consell Comarcal vol impulsar un procés participatiu perquè la proposta reculli les voluntats d’ajuntaments, activitats turístiques i esportives, ramaders, estacions de muntanya, etc. i poder-les traslladar a la Generalitat de Catalunya perquè executi la proposta consensuada des del territori”.

En canvi, el portaveu de CiU Miquel Rovira, tot i votar-hi a favor va titllar d’electoralista el fet de passar la proposta “a quatre dies de les eleccions”. L’alcalde de Campelles, de CiU, Manel Palau, va afegir que hi donava suport amb recança, ja que considera que “s’hauria d’haver parlat més amb els 19 alcaldes i haver valorat més les limitacions i beneficis que pot suposar la creació del parc”.


Tots els grups polítics, però, van deixar clar el seu consens a l’hora de tirar endavant aquest procés i Pérez va explicar que el fet d’aprovar la proposta ahir es traduïa en “una encomanda de gestió de cara al proper govern que vingui, que s’hi haurà de dedicar de ple”. De fet, en municipis com Ribes de Freser tots els partits –CiU, ICV i ERC- aposten per crear-lo.

En el ple de dimarts també van passar altres punts de tràmit com l’aprovació del compte general del Consell del 2010, modificacions de les taxes i ordenances fiscals de l’Escola Comarcal de Música i de la prestació del servei de menjador escolar (ambdues incrementaran l’IPC anual), la creació d’un registre d’instal·lacions destinades a activitats de lleure amb infants i joves i l’aprovació del seu reglament regulador (per adequació a la normativa actual) i la resolució de dos recursos de reposició desestimats pel Consell en referència al servei de transport escolar. En un d’aquests recursos, el grup de CiU es va abstenir.


Foto de família dels consellers comarcals el dia que s'acomiadava la legislatura. Foto: CCR

 

Participació