«L'escola no es podrà estrenar abans del curs 2014-2015»

Joan Manso (CiU) participa a "Tinc una pregunta per a vostè"

Redacció
18 de maig del 2011
Joan Manso, nou candidat de CiU de Campdevànol.
Joan Manso, nou candidat de CiU de Campdevànol. | CiU
Joan Manso és el cap de llista de CiU de Campdevànol. Foto: CiU

- No creu que en els darrers anys han contribuït a la crispació del poble amb tantes discussions?

- En absolut, hem contribuït a la governabilitat amb un munt de propostes, mocions i idees, moltes d'elles malauradament continuen però emplenant calaixos del despatxos de l'Ajuntament, senzillament perquè provenien de CiU. Proposem un canvi en la manera de fer i de ser, un altre tracte, defensant els interessos dels ciutadans com hem fet sempre, amb convicció i fermesa. Un caràcter proper, dialogant, accessible. Des d'avui si tinc la responsabilitat de governar Campdevànol em comprometo a sumar esforços, comptant amb els 11 regidors, també els de l'oposició. Oblidarem els interessos personals que sempre han caracteritzat la política local de Campdevànol i pensarem sempre i primer en Campdevànol!

- Per què s'han oposat a la piscina si la duien al programa del 2007?

- Sempre hem cregut que la piscina era un bon projecte per Campdevànol i la infraestructura ha quedat bé, però ningú ha pensat com es mantindrà al llarg dels anys? Nosaltres creiem que en la situació econòmica que estem vivint i amb el deute de més de 1.800.000 euros (300 milions de les antigues pessetes) que arrossega l'Ajuntament, no era el moment de tirar endavant aquest projecte, que no era prioritari i que es convertirà en una càrrega enormement feixuga en el pressupost municipal. És com aquell que li toca la loteria i que es compra una mansió, primer hauria de pensar si amb el seu patrimoni podrà mantenir-la al llarg dels anys. Aquesta és la nostra única i principal discrepància.

- No creu que està utilitzant l'escola com a arma electoral en contra de l'equip de govern i per justificar la retallada del Govern de CiU?

- El tema de la nova escola s'ha d'abordar amb realisme i tocant sempre i en tot moment de peus a terra. Cal dir la veritat, el què és blanc, blanc i el negre, negre. CiU a Campdevànol sempre hem defensat i continuem defensant la necessitat d'un nou centre i treballarem cada dia per aconseguir la construcció de l'equipament amb convicció, fermesa i realisme. I això és el què hem intentat en els darrers mesos, explicar la verdadera situació en la que es troba la nova escola a  Campdevànol, sense utilitzar-ho com a arma electoral, però amb la veritat sempre com a bandera.

- Si vostè governa quan creu que es podrà inaugurar l'escola?

- Tenim el compromís del Delegat dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot que podem obrir el centre el curs 2013-2014, però el cert és que l'endarreriment dels tràmits burocràtics que ha de portar a terme l'Ajuntament, tals com l'informe demogràfic o la correcció dels errors en la cessió de la parcel·la estant impedint la incorporació de la partida destinada a la redacció del projecte executiu en els pressupostos de la Generalitat. Arran d'aquest encallament serà ja impossible estrenar-lo abans del curs 2014-2015.

- Quan hi haurà la ITV a Campdevànol que vostè va reclamar públicament fa dos anys?

- Durant aquests quatre anys sempre hem reclamat que l'Ajuntament estigués al costat d'empresaris i que s'intentés reactivar el teixit econòmic del municipi, captant noves iniciatives empresarials i donant suport a aquells que creen ocupació. Aquest és de fet el nostre principal compromís de futur amb Campdevànol i els campdevanolencs, garantir que l'Ajuntament no esdevingui una càrrega al nostre desenvolupament econòmic com a poble. I és en aquesta línia que vam reclamar que la ITV s'instal·lés al nostre poble. Que ningú oblidi però que la tasca de l'oposició és proposar i generar idees, però qui ha de treballar per fer-les realitat és l'equip de govern, i en aquest sentit aquella proposta ha quedat aparcada. Ens comprometen durant aquests quatre anys a intentar recuperar els prop de 100 llocs de treball perduts a causa de la crisi econòmica, plantejant tota mena d'iniciatives, com aquesta.

- Estaria disposat a pactar amb Ramon Perearnau per ser alcalde? I acceptar el seu vot per ser investit?

- Ens disposem a assolir una majoria còmoda que ens permeti governar amb tranquil·litat. Si hem de pactar prioritzarem la solidesa de l'acord i la coincidència de tota mena de projectes. Si assolim aquesta solidesa em posaré al capdavant, no governaré, però a qualsevol preu.

- Quin termini de temps es marca per fer política municipal? Descarta no acabar la legislatura per ocupar càrrecs superiors?

- Sempre he pensat i cregut que la política és transitòria a la vida, que el cicle polític comença un dia i acaba un altre. De fet la meva passió és el dret i és això al que em dedico professionalment. Ara bé no tinc cap dubte que mentre estigui a l'Ajuntament vetllaré més que mai per Campdevànol i esmerçaré els esforços i el temps que esdevingui necessari a fi  lluitar per la nostra gent i els seus drets. El meu compromís és pels propers quatre i no en tinguin cap dubte, com a persona de paraula, ocuparé el càrrec d'alcalde o regidor fins el darrer dia d'aquest mandat.

- Creu en el Consell de Poble?

- CiU de Campdevànol sempre ha cregut en el Consell de Poble com a organisme de participació ciutadana per tal d'aproximar l'opinió dels ciutadans i els seus problemes al consistori. Ara bé vetllarem perquè aquest ens sigui útil i defugirem de tota politització. Cal destacar però que ens comprometem a visitar els barris amb regularitat, a estar al carrer, a atendre els ciutadans. En un poble de 3.500 habitants la participació no comença al Consell de Poble sinó sent accessibles en tot moment, en definitiva, més propers.

- Està justificat que es retalli un 10% del pressupost de l'Hospital de Campdevànol?

- Cal dir d'entrada que totes les retallades en el sector de sanitat han estat suspeses i que el debat s'afrontarà amb seny i rigor. Nosaltres hem cregut sempre amb l'Hospital i treballarem cada dia perquè sigui un referent, sense que faci passos enrere, sense sorolls i escarafalls, sense cridar a la mobilització, ni polititzar la institució. No em fem res de pensar amb l'Hospital cada quatre anys només per fer campanya. Nosaltres donarem suport a la direcció, al sindicat i al Patronat per continuar avançant plegats i ens comprometem a exigir al conseller Boi Ruiz el manteniment del servei i la seva millora, sense que ens tremoli la mà.

- Vostè és un candidat molt jove. Això, com tot, té avantatges i inconvenients. Què diria a la gent que considera que a la seva edat encara no s'està preparat per ser alcalde?

- La preparació poc té a veure amb la joventut. Durant aquests quatre anys, Campdevànol ha tingut regidors joves amb una preparació molt superior a altres amb una llarga trajectòria vital. La preparació ni l'experiència no la fa l'edat, sinó el compromís d'anys al servei del poble. La candidatura de CiU inclou persones molt joves però amb una vocació de servei al poble contrastada i contrastable, que es perllonga al llarg dels anys, i amb un gran coneixement de la gestió municipal i el funcionament del consistori. La joventut aporta també il·lusió i ganes. Junts aspirem a prioritzar i pensar primer en Campdevànol!

Llista CiU Campdevànol

Especial municipals Campdevànol

Secció "Tinc una pregunta per a vostè"

Tots els candidats i llistes de les municipals al Ripollès