Els pares de Sant Joan demanen als partits «unitat i cohesió» per la nova escola

L'AMPA considera que "Sant Joan necessita urgentment" el nou centre i demana treball conjunt perquè sigui una realitat

Redacció
16 de maig del 2011
Terrenys de la Coromina del Bac (abans d'urbanitzar-los) que podrien acollir l'escola.
Terrenys de la Coromina del Bac (abans d'urbanitzar-los) que podrien acollir l'escola. | Google Maps
Terrenys de la Coromina del Bac que hauran d'acollir la nova escola. Foto: Google Maps

L'AMPA de l'Institut Escola de Sant Joan ha fet una crida a la "unitat i cohesió" dels partits polítics per aconseguir la construcció "en el menor temps possible" del nou centre escolar a la Coromina del Bac. Els pares recorden que els edificis actuals tenen moltes mancances i que el fet de tenir el centre dividit encara complica més la situació.

En aquest sentit l'AMPA ha fet públic un manifest demanant el compromís dels partits en plena campanya electoral per tal que sigui una prioritat compartida. "El poble necessita urgentment una nova escola" recorden. I assenyalen que  els edificis són històrics i això en dificulta la possibilitat de fer obres per superar les mancances estructurals i operatives. També recorden que no tenen ni gimnàs, ni biblioteca ni estan adaptats a les persones de mobilitat reduïda.

Cal recordar que en el darrer ple de la legislatura es va aprovar la cessió dels terrenys de la Coromina d'en Bac al Departament d'Ensenyament. Tot i això, la regidora Montserrat Tallant va recordar que no hi ha cap previsió ferma i va negar que mai s'hagués compromès que el nou edifici fos una realitat el 2015.

Manifest de l'AMPA IE Sant Joan de les Abadesses

Des de l’ AMPA de l'institut escola Sant Joan de les Abadesses, i reunits en assemblea extraordinària el passat 1 d’abril de 2011 hem acordat redactar el següent manifest per posar en coneixement del públic en general, i més concretament dels representants del partits polítics els següents punts:

1. Qui som

Ara ja fa un any que som un Institut Escola (alumnes de 3 a 16 anys) però les nostres instal·lacions no compleixen amb els requisits mínims d’espai que exigeix la normativa legal contemplada a la LEG. Som l’únic Institut Escola de Girona que compta amb tot l’alumnat de P3 fins a 4t ESO, els altres que hi ha (Besalú i Verges) enguany estan impartint només fins a 1r ESO.

2. Què tenim i què no tenim

Tenim un Institut-Escola dividit en dos edificis històrics i per tant catalogats (fet que dificulta encara més fer-hi qualsevol obra), que tenen moltes mancances, estructural i operatives.

Tenim una única gestió dividida en dos centres que fa que tot sigui poc operatiu.

Com a centre, la Generalitat ens facilita els recursos (humans i físics) pensant només en un sol edifici quan en realitat en són dos. Per exemple: la figura del bidell (conserge) només en tenim un, ens en calen dos, una sola auxiliar administrativa i a mitja jornada,...

No tenim cap dels dos edificis adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

No tenim gimnàs. Els alumnes s’han de desplaçar fins al pavelló municipal per a fer les classes de gimnàstica. A més, en aquests moments, el pavelló està en fase de reformes i no es pot utilitzar.

No tenim biblioteca

Adequació dels espais precàries i deficitàries, tant estructuralment com energèticament. Problemes amb les instal·lacions elèctriques, sistemes de calefacció, tancaments,...

No tenim espai per a totes les classes i alumnes. S’ha hagut d’habilitar passadissos per fer classes.

3. Què demanem

Demanem a tots els partits polítics de Sant Joan de les Abadesses, unitat i cohesió al 100% per aconseguir, en el mínim de temps possible, tenir el nou edifici.

El poble necessita urgentment una nova escola. Actualment els terrenys on s’ha d’ubicar el nou edifici han estat cedits a la Generalitat i sembla que les previsions són tenir una nova escola el 2015. Volem una previsió real.

La nova escola és una necessitat per complir amb la normativa legal (LEG).