Jordi Munell reprèn el debat sobre el futur de la Devesa del Pla

CiU de Ripoll proposa un projecte alternatiu amb menys habitatges, un espai firal i espais per a activitats econòmiques

Arnau Urgell
13 de maig del 2011
Vista del projecte que CiU proposa per la Devesa del Pla.
Vista del projecte que CiU proposa per la Devesa del Pla. | CiU Ripoll
Vista del projecte que CiU proposa per la Devesa del Pla. Foto: CiU Ripoll

Jordi Munell ha reintroduït en campanya el futur de la Devesa del Pla de Ripoll. El futur dels terrenys de l'antiga Preparación Textil va marcar les eleccions del 2007 després del conveni entre l'Ajuntament i la propietat per construir-hi 420 habitatges. Posteriorment, la Generalitat la va escollir per acollir una àrea residencial estratègica (ARE) –la xifra de pisos ascendia fins a 498- tot i que una consulta popular va tombar el projecte.

L'alcaldable de CiU presenta el “repte” de desencallar la zona del Pla en un termini de 4-8 anys. “El mercat immobiliari està complicat i les necessitats del Pla local de l'habitatge se situen molt per sota del POUM” assenyala. En aquest sentit considera que cal reduir el nombre de pisos previstos i tot i que no diu una xifra concreta creu que ha de ser per força per sota el 50%. “La consulta va ser un 'no' a l'ARE però també un 'no' al conveni signat per l'Ajuntament” rebla.

La proposta de Jordi Munell recupera la idea que l'espai entre el Ter i la carretera de Barcelona aculli també un espai firal. Els convergents consideren que serviria per acollir part de les fires que s'organitzen a la vila però també altres actes que necessitin ser coberts sobretot si la meteorologia és adversa. Volen mantenir una de les naus i que serveixi per activitats econòmiques de petit format que no requereixin sortir del nucli urbà així com espais per a emprenedors. La construcció d'un nou vial de circumvalació serviria segons Munell com a defensa per la inundabilitat així com per donar centralitat al parc Temàtic, sovint “oblidat”.

Tot plegat –recorda el candidat de CiU- és una “idea” oberta a negociar tant amb la resta de partits, els veïns com evidentment amb la propietat. “Això és el contrari del què va succeir fa quatre anys, ens vam trobar el conveni signat i no vam poder debatre'l” assenyala. Respecte la reducció d'edificabilitat considera que es podria mitigar amb l'eliminació del pont, pressupostat en un milió i mig d'euros, i que havia d'assumir la propietat.

 Vídeo sobre la proposta de CiU per a la Devesa del Pla