D'àrea d'aportació de deixalles a aparcament

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses habilita 22 noves places a la Coromina del Bac

Redacció
05 de maig del 2011
Obres del nou aparcament de la Coromina d'en Bac.
Obres del nou aparcament de la Coromina d'en Bac. | Ajuntament de Sant Joan
Obres del nou aparcament de la Coromina d'en Bac. Foto: Ajuntament de Sant Joan

L'antiga àrea d'aportació de la Coromina del Bac de Sant Joan –demolida el passat mes d'abril- es converteix aquests dies en un aparcament. Concretament, el consistori està habilitant 22 places per aparcar els vehicles a l'entrada nord de la població. El nou equipament pretén donar servei als comerços i empreses del polígon així com als visitants que prefereixin deixar el cotxes a les afores del nucli urbà i passejar fins al centre en dies de molta afluència.

La construcció de l'aparcament va acompanyada de l'arranjament d'un espai verd al seu voltant i la col·locació de l'estàtua Pareja Monumental, cedida pel consolat mexicà per commemorar el bicentari de la independència del país nord-americà.

L'àrea d'aportació, construïda en l'anterior mandat municipal, servia per llençar-hi les escombraries fora de l'horari que marca el model porta a porta. Tanmateix un grup de veïns de la zona va interposar un recurs contra el consistori governat per Esquerra pel fet que la parcel·la no estigués qualificada com a àrea de serveis municipals sinó com a equipaments. El jutjat contenciós va estimar el maig de 2009 que una àrea d'aportació no es pot considerar un equipament i, en conseqüència, la va declarar il·legal. Al cap d'un any, quan es va inaugurar la deixalleria de cal Gat, es va demolir.