El Consell enllesteix l'arranjament dels camins rurals del Catllar i Ribamala

Amb una inversió d'uns 140.000 euros

Redacció
04 de maig del 2011
Camí del Catllar arranjat.
Camí del Catllar arranjat. | CCR
Camí del Catllar arranjat. Foto: CCR

D’aquí a pocs dies l’obra de millora del camí de Ribamala estarà enllestida. Es tracta de l’arranjament i millora de 12 quilòmetres 300 metres d’aquest camí rural, que es troba en termes municipals de Ripoll i Ogassa. El Consell Comarcal del Ripollès va començar l’actuació el mes de novembre passat però la va haver d’aturar a causa del mal temps. Les obres es van poder reempendre aquest mes d’abril i estan a punt de finalitzar, essent molt visibles ja en bona part del camí. El cost de la millora ha estat de 50.000 euros.
Segons el president del Consell Comarcal, Enric Pérez, “des del Consell sempre es destina una partida a millorar les principals pistes forestals de connexió entre diferents municipis i la de Ribamala n’és una, ja que també connecta amb la pista que va de Bruguera a la colònia Estabanell”.

Pérez ha explicat que es prioritza la millora de camins que han de permetre l’accés a cases habitades, cases de pagès amb explotacions ramaderes, cases de turisme rural o serveis importants, com és el cas de la pista d’accés a la torre de telecomunicacions del Catllar: “el camí estava en molt mal estat i hi hem actuat perquè les persones que hi han d’accedir ho puguin fer amb facilitat”. Properament també finalitzarà la millora dels 3.600 metres d’aquest camí de Ripoll amb una inversió de 91.965 euros.

Ambdues actuacions han estat finançades pel departament de Territori i Sostenibilitat a través de la partida anual que rep el Consell destinada a la millora de camins rurals per facilitar l’accés a les cases de pagès i al medi natural.

Durant el 2010 es van invertir 396.698 euros a pavimentar trams de 54 camins de 12 municipis, escampant-se uns 4.000 metres cúbics de formigó. Enguany la partida és de 398.000 euros, que aniran destinats a actuacions més integrals i que afecten camins sencers, com els de Ribamala i el Catllar. Les altres actuacions que estan a punt de començar són la pavimentació del camí de Roca a Abella a Vilallonga de Ter, la pavimentació del tram del camí del Cobert de Puigcercós que passa per Les Llosses -una actuació que va ser contestada des de cercles ambientalistes el 2008-, el condicionament de dues rutes BTT (de Sant Antoni i les Carboneres i de Molins de Vilardell-L’Auró) i l’adequació de camins dins la xarxa Itinerànnia.

També s'ha arranjat el camí de Ribamala. Foto: CCR