Matamala puja al pi

Redacció
02 de maig del 2011
Festa del Pi de Matamala.
Festa del Pi de Matamala. | Arnau Urgell
Pi amunt. Foto: Arnau Urgell

La Festa del Pi, tres anys després de la seva recuperació, ja s'ha consolidat plenament a Matamala. Així ho demostra els centenars de persones que es van concentrar al voltant de la plaça d'aquest nucli de les Llosses per veure com els més valents s'enfilaven pi amunt.

Un altre dels esdeveniments que va tenir molt èxit va ser el concurs de xerrac tant en la modalitat d'habilitat com la d'escultura. Enguany, i per primera vegada, també es va organitzar una fira d'artesans.

La Festa del Pi és d'origen pagà i celebra l'inici de la primavera. A primera hora del matí els vilatans es desplacen al bosc on tallen un pi i l'arrosseguen fins a la plaça amb un animal de ròsseg. Allà es pela i desbranca deixant només la capçada on s'hi pengen taronges i rosques de pa. A continuació, es planta al mig de la plaça i es repta als més atrevits a pujar-hi per abastar els “premis”. Arreu del país també són molt conegudes festes similars com les de Matadepera (el Vallès Occidental), Sant Llorenç Savall (el Vallès Oriental) i Mallorca.

Expectació a la plaça de Matamala. Foto: Arnau Urgell

La Festa del Pi també va comptar amb un concurs de xerrac. Foto: Arnau Urgell

Galeries de fotos

Festa del Pi 2011 (Arnau Urgell)

Festa del Pi 2010 (Arnau Urgell)

Festa del Pi 2009 (Arnau Urgell)