Marc Prat aposta per la biomassa i el parc natural per tal que Ribes sigui referent

El candidat de CiU, que rep el suport de Duran i Lleida, destaca haver pacificat el clima polític

Arnau Urgell
01 de maig del 2011
Marc Prat va destacar la pacificació de la política ribetana.
Marc Prat va destacar la pacificació de la política ribetana. | Arnau Urgell
Marc Prat va destacar la pacificació de la política ribetana. Foto: Arnau Urgell

Marc Prat afronta la campanya electoral amb la carta d'haver “pacificat” la vida política ribetana.  En la presentació de la llista que l'acompanyarà el 22-M va destacar la gran entesa que ha tingut amb els tres portaveus de l'oposició. Tot i això, a tall advertiment, es va preguntar si les noves candidates –Eva Rossell i Maria Perramon- optaran pel mateix clima d'entesa i concòrdia dels darrers quatre anys. “No és temps de tornar a l'agitació” va reclamar.

El candidat nacionalista també va celebrar poder començar la nova legislatura amb 2,2 milions d'euros assegurats per la Llei de barris. “Vam tenir una gran ambició per aconseguir-los tot i que ens ho van tombar a la primera” va relatar i va recordar que aconseguir aquests diners “era mèrit de CiU”. Prat també va anunciar una aposta pel medi ambient per tal que “Ribes sigui referent”. En aquest sentit, va expressar el seu compromís per tal que el Parc natural de les capçaleres del Ter i el Freser sigui una realitat així com desenvolupar una xarxa de calor a partir de la biomassa. Unes actuacions que s'afegirien a la instal·lació de la seu del CEINR i que convertiren la vila com l'autèntica “capital verda” del Ripollès.

L'alcalde de Ribes també va repassar una obra de govern basada en “oferir serveis a les persones” exemplicada per la llar d'infants o la nova biblioteca. Va recordar que finalment s'havia tancat el nou planejament urbanístic i va críticar els que anteriorment havien qualificat “d'alcaldada” el projecte per unir el centre i el barri del Pavelló amb un ascensor i que finalment serà realitat.

El candidat a la reelecció va comptar amb el recolzament de dues personalitats de pes, Irene Rigau i Josep Antoni Duran i Lleida. Duran no es va estalviar elogis per Prat: “És un dels millors alcaldes de Catalunya” que l'al·ludit va correspondre des de l'estrada: “És un honor per un poble com Ribes tenir la presència del polític més valorat a Espanya”. Rigau, per la seva banda, també va destacar el “canvi del clima convivencial” que ha viscut la població.

Marc Prat i la seva llista Foto: Arnau Urgell

Irene Rigau va tornar a donar suport al candidat de CiU de Ribes. Foto: Arnau Urgell