Creus de Sant Jordi per les Vedrunes i Concepció Ferrer

El Govern va entregar ahir condecoracions a 29 personalitats i 15 entitats

Redacció
28 d'abril del 2011
Foto de família dels guardonats amb la Creu de Sant Jordi, amb Artur Mas i Núria de Gispert.
Foto de família dels guardonats amb la Creu de Sant Jordi, amb Artur Mas i Núria de Gispert. | ACN
Foto de família dels guardonats amb la Creu de Sant Jordi, amb Artur Mas i Núria de Gispert. Foto: ACN

Un total de 29 personalitats i 15 entitats van rebre la Creu de Sant Jordi en un acte aquest dimecres al vespre presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas. Entre les entitats hi ha la congregació de germanes carmelites de la Caritat–Vedruna, “per la destacada tasca que, des de fa 185 anys, realitzen a Catalunya, singularment en el sector educatiu”.  Joaquima de Vedruna va néixer i viure a Vic, on va fundar la congregació. Després de crear una vintena de centres, mor el 1854 per un atac de feridura. Sis anys després cinc germanes de la congregació es van desplaçar de Vic a Ripoll per fundar el centre que ha arribat als nostres dies. Precisament el curs passat el centre educatiu va celebrar el 150è aniversari i institucions com l'Ajuntament de Ripoll van demanar-ne la Creu de Sant Jordi.

També ha rebut la condecoració la ripollesa Concepció Ferrer i Casals. Ferrer, nascuda a Ripoll l'any 1938, viu des dels anys 70 a Figueres on va iniciar la seva carrera política. L'executiu català l'ha reconegut, juntament amb vuit eurodiputats més entre els quals Josep Antoni Duran i Lleida, per formar part de la primera fornada d'eurodiputats catalans.

Concepció Ferrer es va afiliar a Unió Democràtica de Catalunya el 1977 i dos anys més tard va ser escollida regidora de l'Ajuntament de Figueres. Del 1980 a 1984 va ser diputat al Parlament de Catalunya, on va ser vicepresidenta del Parlament. Del 1987 al 2004 va ser eurodiputada.

Crònica del lliurament de les Creus de Sant Jordi