La Fundació MAP estudia convertir Sant Antoni en un centre d'activitat turística

L'Ajuntament de Sant Joan encarrega el pla especial per fer possible un projecte de restaurant, hotel, activitat forestal i agroalimentària

per Arnau Urgell, 27 d'abril de 2011 a les 15:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fundació MAP estudia tirar endavant un projecte turístic a Sant Antoni. Foto: MAP

La Fundació MAP des de fa dos anys explora nous sectors d'activitat per tal de mitigar l'efecte de la crisi econòmica. En aquest sentit va apostar per treballar en els àmbits turístics, de medi ambient i de productes agroalimentaris. Fa quasi un any van iniciar l'experiència a l'hotel de Can Cruells, a Planoles, i ara comencen els tràmits per un projecte global a l'ermita de Sant Antoni de Sant Joan de les Abadesses.


De moment, el consistori santjoaní ha encarregat la redacció d'un pla especial que faci possible urbanísticament un projecte que encara està en una fase molt inicial. Tal i com explica la gerent de la Fundació MAP, Hermínia Ordeig, fa un any que hi treballen però encara se n'avalua la seva viabilitat. La iniciativa suposaria rehabilitar la casa de Sant Antoni que podria acollir un restaurant a la planta baixa i un servei d'habitacions al primer pis. A més, es treballarien temes forestals –lligats a la biomassa- i agroalimentaris ja que la finca també té pastures. “A Sant Antoni volem tancar el cercle” explica Ordeig.

La responsable del MAP insisteix que la idea encara està a les beceroles. Mentre l'Ajuntament encarrega el pla especial, l'entitat farà el projecte per restaurar l'edifici. “Sense projecte no podem buscar finançament, i sense finançament el projecte no podrà ser una realitat” explica. L'objectiu de la MAP és que Sant Antoni continuï sent un espai de gaudi i activitats pels santjoanins al mateix temps que una nova oportunitat d'inserció laboral pels usuaris del centre.

 

Participació