Fotos: Una dècada amb els millors formatges

La Fira Formatgera van omplir encarà més Ribes de Freser el Diumenge de Pasqua

Redacció
26 d'abril del 2011
Les parades es van instal·lar al passeig Àngel Guimerà.
Les parades es van instal·lar al passeig Àngel Guimerà. | Montse Benedé
Les parades es van instal·lar al passeig Àngel Guimerà. Foto: Patronat Turisme Vall de Ribes

La Fira Formatgera de la Vall de Ribes, que enguany arribava a la desena edició, va ajudar a omplir encara més Ribes de Freser per Pasqua. La fira, que organitza el Col·lectiu d'Artesans de la Vall de Ribes amb el suport del consistori ribetà i el Patronat de Turisme, va aplegar 15 formatgers dels quals 13 van participar al concurs per determinar els millors exemplars.

En la categoria de vaca el guanyador va ser el Batlle d’Herbacol (Fustanyà, Queralbs). Entre els formatges ovins se'n van destacar tres: de pasta premsada el de la Cleda (Canovelles, el Vallès Oriental); de pasta tova el Llanut de Mas Marcè (Siurana, Alt Empordà) i de formatge blau el de Muntanyola (Osona). Aquest darrer productor també va repetir premi amb el millor formatge de cabra.

Una de les activitats paral·leles que va tenir més èxit va ser el concurs de munyir vaca realitzat amb la col·laboració dels pabordes de Sant Joan. Hi van participar 75 persones i els guanyadors van ser en categoria infantil: Eduard Martínez (Ribes de Freser), Laura Crespo (Barcelona) i Martina Farré (Queralbs). En adults la victòria va ser de la ribetana Rosabel Gotanegra. També va despertar molt interès el tast comentat o el taller per aprendre a fer formatges.

A banda de formatges, els ribetans i visitants van poder gaudir de les tradicionals Caramelles per anunciar que era Pasqua.

El tastet comentat de formatges va despertar molt interès. Foto: Patronat Turisme Vall de Ribes

Galeria fotos 2011 (Patronat Turisme Vall de Ribes)

Galeria fotos 2010 (Lluís Rodríguez)