Alcaldes per la via ràpida

Josep Coma (Molló) i Esteve Perpinyà (Pardines) no tindran rival el 22-M. L'any 2007 només va passar a Vilallonga on ara hi haurà dues llistes

Arnau Urgell
19 d'abril del 2011
Josep Coma i Esteve Perpinyà
Josep Coma i Esteve Perpinyà | Arnau Urgell
Esteve Perpinyà podrà repetir com a alcalde de Pardines. Foto: Arnau Urgell

Josep Coma i Esteve Perpinyà tenen coll avall ser alcaldes de Molló i Pardines després de les eleccions del 22 de maig. I és que en ambdós municipis -si no apareix per sorpresa alguna llista de sota les pedres- només tindran una candidatura a les municipals. Aquesta circumstància el 2007 només va succeir a Vilallonga de Ter on ara tindran dues llistes.

Josep Coma, per tant, podrà debutar com a alcalde vivint unes eleccions de pur tràmit. La llista de CiU ocuparà les set regidories del consistori després que el 2007, una candidatura associada a ERC aconseguís dos representants. La presència d'una sola llista a Molló és habitual i, de fet, només el 1983 i el 2007 n'hi hagut dues.

Per la seva banda Esteve Perpinyà serà alcalde per tercera legislatura consecutiva i en aquesta ocasió no s'haurà de preocupar de fer massa campanya. A diferència de les dues eleccions anteriors -que han tingut una llista associada al PSC i una de CiU respectivament- ara només ERC presenta candidatura. Es tracta d'un fet que s'havia produït el 1979, el 1983 i el 1987. Mentrestant, la vila de la vall del Segadell continua sent el taló d'Aquil·les de CiU ja que porta dues legislatures sent l'únic municipi del Ripollès on no pot tancar llista.

Josep Coma serà alcalde de Molló per la via ràpida. Foto: Arnau Urgell